Vesti > Svet

NISTE RAZUMELI moj ukrajinski: Zelenski se oglasio o NUKLEARNOM NAPADU NA RUSE

Predsednik Ukrajine kaže da je upotrebio reč koja je pogrešno shvaćena

Izvor: K1info/blic.rs

07/10/2022 > 23:07

podeli vest:

NISTE RAZUMELI moj ukrajinski: Zelenski se oglasio o NUKLEARNOM NAPADU NA RUSE
Foto: Tanjug/AP


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski negira da je pozvao na nuklearni udar na Rusiju, već je, kako kaže, upotrebio ukrajinsku reč koja je pogrešno shvaćena, ne navodeći o kojoj se reči radi.

On tvrdi da je to Rusija upravo to iskoristila u svoju korist i da su ruski zvaničnici počeli da "pripremaju društvo" za moguću upotrebu nuklearnog oružja. Ali, on napominje, da ne veruje da je spremna da ga upotrebi.

- Oni počinju da pripremaju svoje društvo. To je veoma opasno. Nisu spremni da to urade, da to iskoriste. Ali počinju da pričaju o tome, što je opasno - rekao je Zelenski.

Ponovo je pozvao na uvođenje preventivnih sankcija Rusiji i na neophodno delovanje jer, kako navodi, pretnje Rusije predstavljaju rizik za celu planetu. Zaplenili su i Zaporošku nuklearnu elektranu, najveću u Evropi.

- Svet može odmah da zaustavi akcije ruskih okupatora - rekao je on i dodao da svet može da ih natera da napuste nuklearku.

Komentarišući delimičnu mobilizaciju, Zelenski tvrdi da je reč o deci, koja nemaju, ni mitraljeze, ni pancire i da su kao takvi "topovsko meso".

- Samo je narod taj koji može Putina da promeni, da mu oduzme vlast i preda je drugom - kaže ukrajinski predsednik.

 

 

 

Ostavite komentar