Vesti > Svet

SLOVAČKA POLICIJA NA NOGAMA! Političarima stižu NOVE PRETNJE nakon atentata na Fica!

amenik načelnika MUP-a Slovačke Rastislav Poljakovič je naglasio da je pojačano praćenje grupa ljudi

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

16/05/2024 > 20:04

podeli vest:

SLOVAČKA POLICIJA NA NOGAMA! Političarima stižu NOVE PRETNJE nakon atentata na Fica!
Foto: Tanjug/AP


Slovačka policija zabeležila je porast pretnji na društvenim mrežamau članovima vlade i visokim zvaničnicima zemlje nakon atentata na premijera Roberta Fica, saopštio je danas načelnik policije Lubomir Šolak na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, na društvenim mrežama pojavili su se komentari korisnika koji odobravaju atentat na slovačkog premijera.

"Pokušavamo da identifikujemo ljude koji iznose stavove koji podržavaju ovaj čin", rekao je on, dodajući da ima na desetine slučajeva, a policija registruje i pretnje članovima vlade i drugim političkim liderima.

Zamenik načelnika MUP-a Slovačke Rastislav Poljakovič je naglasio da je pojačano praćenje grupa ljudi i mesta koji mogu predstavljati pretnju, prenosi slovački portal Aktuality.

Foto: K1info/Tanjug/AP

 

Slovački ministar unutrašnjih poslova Matus Šutai-Eštok rekao je danas da su pripadnici policije pojačali zaštitu državnih službenika, političara i predstavnika medija nakon pokušaja atentata na premijera zemlje.  Takođe je ocenio da je zemlja "skoro na ivici građanskog rata“.

Prema njegovim rečima, uključene su slovačke službe bezbednosti i regionalne policijske uprave.  

 

Policajci nadgledaju bezbednost svih poslanika praktično širom Slovačke. Takođe je pojačan monitoring u blizini televizijskih stanica i dnevnih novina, prenose lokalni mediji.

U Bratislavi je policija danas popodne privela muškarca koji je osumnjičen za pretnje poslaniku stranke Smer-SD Ričardu Gluku.

Pokušaj atentata na Roberta Fica dogodio se u sredu nakon sednice vlade. Premijer je izašao u javnost koja ga je pozdravila, nakon čega se začulo nekoliko pucnjeva. Ispostavilo se da je strelac bio 71-godišnji muškarac po imenu Juraj K. iz grada Levice, koji je nakon toga priveden.

 

 

Ostavite komentar