Vesti > Svet

ATENTATOR na Fica PRIZNAO KRIVICU! Sud će odlučiti da li će OSTATI U ZATVORU

Kako prenose lokalni mediji, stanje premijera je stabilizovano, ali i dalje teško

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

18/05/2024 > 12:33

podeli vest:

ATENTATOR na Fica PRIZNAO KRIVICU! Sud će odlučiti da li će OSTATI U ZATVORU
Foto: AP Photo/Tomas Benedikovic


Juraj C, osumnjičen za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica u sredu, izjasnio se krivim na saslušanju na Specijalnom sudu u Pezinu, prenosi TA3.

Sud će odlučiti da li će Juraj ostati u pritvoru.

Kako prenose lokalni mediji, stanje premijera je stabilizovano, ali i dalje teško.

Reporteri Telegrafa danas su zabeležili trenutak kada je napadač Juraj C, osumnjičen za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica u sredu, sproveden u Specijalni sud u Pezinu kroz garažu gde će biti detaljno ispitan o napadu.

Specijalci su pre njegovog dolaska raščistili prostor ispred Specijalnog suda a kroz nekoliko trenutaka pojavila su se tri policijska vozila od kojih je u jednom bio osumnjičeni Juraj.

Ministar odbrane Robert Kalinjak rekao je da je premijer Robert Fico imao dve operacije od atentata u sredu u Handlovi, a da je njegovo stanje "i dalje ozbiljno, ali da je premijer pri svesti". On se trenutno nalazi u bolnici u Banskoj Bistrici.

Foto: tanjug/ap/Jan Kroslák

 

Na mestu gde je u sredu Juraj Cintula iz neposredne blizine potegao pištolj na predsednika slovačke vlade juče su primećeni samo novinari iz brojnih evropskih redakcija.

U obližnjim lokalima radnici nisu želeli da govore za medije, a kako su rekli "izričito im je naređeno da ćute o svemu zbog istrage".

Ni u Domu kulture nisu želeli da govore o danu koji je zemlju uvukao u haos. Rekli su samo da se nadaju da će se premijer ubrzo oporaviti.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar