Vesti > Svet

ŠOK ODLUKA! MILANO zabranjuje kupovinu dve NAJPOPULARNIJE ITALIJANSKE NAMIRNICE posle ponoći! Razlog je neverovatan

Rok za žalbe na ovaj zakon Italijani imaju do početka maja

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

25/04/2024 > 11:05

podeli vest:

ŠOK ODLUKA! MILANO zabranjuje kupovinu dve NAJPOPULARNIJE ITALIJANSKE NAMIRNICE posle ponoći! Razlog je neverovatan
Foto: K1info/Shutterstock


Grad Milano će zabraniti sladoled i picu posle ponoći, skoro 10 godina pošto su besni prodavci sladoleda protestima, već jednom naterali vlasti da ukinu ovu meru.

Milanske vlasti predložile su novi zakon kojim bi se zabranila sva hrana za poneti u kasnim noćnim satima, da bi se eliminisale bučne grupe koje se gomilaju na ulicama.

Zamenik gradonačelnika Milana, Marko Graneli istakao je da je potrebno naći "ravnotežu između druženja i zabave, i mira i spokoja stanovnika". 

Kako piše portal Independent, zabrana bi se odnosila na stolove na otvorenom samo od 00.30 radnim danima i 1.30 ujutru vikendom, između maja i novembra.

Rok za žalbe na ovaj zakon Italijani imaju do početka maja.

Ova ideja je već odbačena 2013. godine kada je gradonačelnik Đulijano Pisapija bio primoran da povuče predlog, nakon što su protesti besnih prodavca sladoleda potresli njegovu administraciju.

Gradonačelnik je tada tvrdio da je "formulacija bila pogrešna i da nije bilo namere da se zabrani noćna prodaja sladoleda ili bilo koje druge hrane ili pića".

- Milanezi i nemilanezi mogu da jedu sladoled danju i noću gde god žele - rekao je tada Pisapija, dodajući da je "možda došlo do greške u tumačenju pravila, ili do greške u načinu na koji su stvari napisane".

 

Ostavite komentar