Vesti > Svet

TURISTKINJA PALA SA LITICE visoke 75 metara dok je POZIRALA! Tražila DOBRU POZADINU PA NASTRADALA

Na fotografiji koja kruži društvenim mrežama vidi se navodno fotografija nastala pre tragedije

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Mina Duduković

22/04/2024 > 17:47

podeli vest:

TURISTKINJA PALA SA LITICE visoke 75 metara dok je POZIRALA! Tražila DOBRU POZADINU PA NASTRADALA
Foto: wikipedia.org


Turistkinja iz Kine koja je želela da se slika na aktivnom vulkanu u Indoneziji poginula je nakon što je navodno zgazila na svoju odeću i pala sa litice visoke 75 metara.

Huang Lihong (31) i njen suprug Džang Long (32) bili su deo grupe koja je obilazila Idžen - vulkanski turistički park u provinciji Istočna Java, poznatom po fenomenu "plave vatre". Par se popeo na ivicu kratera kako bi gledao izlazak sunca, preneli su mediji.

Njihov turistički vodič je rekao da ih je upozorio na opasnost blizine kratera.

U početku je Huang držala bezbednu razdaljinu dva do tri metra od ivice litice dok je pozirala za fotografije, rekao je vodič.

Zatim je počela da se pomera unazad da bi bila bliže drvetu sa golim razbacanim granama kako bi uhvatila lepšu pozadinu.

Međutim, dok je išla unazad, slučajno je zgazila svoju dugu odeću i pala sa litice. Mediji nemaju informaciju da li je nosila suknju ili haljinu.

Na fotografiji koja kruži društvenim mrežama vidi se navodno fotografija nastala pre tragedije.

Lokalna policija je rekla 21. aprila da je Kineskinja pala sa visine od 75 metara i poginula. Njena smrt je klasifikovana kao nesreća.

Spasiocima je navodno bilo potrebno više od dva sata da izvuku njeno telo.

Idžen je poznat po svojoj "plavoj vatri", koja je u stvari plava svetlost koja se emituje sagorevanjem sumpornih gasova.

Njegov krater, poznat kao Kavah Idžen, što znači usamljeni krater, popularno je mesto za turiste i rudare, koji iskopavaju žuti sumpor koji se stvrdnjava da bi ga prodali za upotrebu za sve, od kozmetike do šibica.

Vulkan redovno izbacuje male količine štetnih gasova, ali lokacija ostaje otvorena za javnost.

Noću se vulkan Idžen izdvaja od okoline plavom bojom koja sija sa njegove lave. Zbog velike količine sumpora i visoke temperature, dolazi do sagoravanja sumpornih gasova i plamena plave boje.

Njegova lava je iste boje kao i kod ostalih vulkana. Razlika je samo u tome što ova lava sadrži velike količine sumpornih gasova koji izloženi kiseoniku i zagrejani lavom počinju da gore stvarajući plamenove plave boje.

Ostavite komentar