Vesti > Svet

SVET U ČUDU POSLE OVIH SNIMAKA! Šta je to MOSKVA TESTIRALA?! Zavladala PANIKA zbog MISTERIOZNOG PROJEKTILA (VIDEO)

Stanovnici severnih delova Irana i Iraka su na prvi mah pomislili da je Teheran pokrenuo napad na Izrael

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Anica Ninković

13/04/2024 > 17:25

podeli vest:

SVET U ČUDU POSLE OVIH SNIMAKA! Šta je to MOSKVA TESTIRALA?! Zavladala PANIKA zbog MISTERIOZNOG PROJEKTILA (VIDEO)
Foto: screenshotX/Pluton @Pluton45873221


Ruska vojska izvela je u petak probno lansiranje misteriozne interkontinentalne balističke rakete sa poligona Кapustin Jar!

- Borbena posada Raketnih strateških snaga uspešno je lansirala interkontinentalnu balističku raketu mobilnog kopnenog raketnog sistema sa sa 4. državnog centralnog međuspecifičnog poligona Кapustin Jar u Astrahanskoj oblasti - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije i dodalo da je lansiranje izvedeno u okviru državnog testiranja perspektivnih raketnih sistema.

Moskva, međutim, nije otkrila koja raketa je lansirana, ali stručnjaci su mahom saglasni da je u pitanju novo oružje.

Misteriozni tragovi na nebu nastali posle lansiranja izazvali su paniku hiljadama kilometara okolo. Vojni ekspert Jurij Podoljaka navodi da su neobične tragove na nebu primetili stanovnici Teherana, Mahačkale, Samare, Ufe, Jekaterinburga...

Stanovnici severnih delova Irana i Iraka su na prvi mah pomislili da je Teheran pokrenuo napad na Izrael.

Podoljaka pre svega skreće pažnju na do sada neviđen let neke rakete.

- Ovo definitivno nije let konvencionalne bojeve glave konvencionalnog interkontinentalnog balističkog projektila. Nije čak ni manevarski Avangard. Očigledno je napravio nekoliko veoma oštrih zaokreta i preleteo najmanje 7.000 km samo iznad naseljene zone. Svuda je podsećala na "kometu" koja manevriše na prilično velikoj visini od 40 do 60 km. Testirali smo veoma čudno oružje - navodi Podoljaka i priznaje da nema više informacija o novom ruskom oružju.

Lansiranje je, inače, izvedeno 12. aprila odnosno na Dan kosmonautike koji Rusija obeležava u znak sećanja na dan kad je 1961. godine Jurij Gagarin izveo prvi let u svemir.

 

Ostavite komentar