Vesti > Svet

RUSIJA UZVRATILA UDARAC! NAPAD na energetske objekte Ukrajine je OSVETA, MASIVNI UDARI paralisali vojsku, industriju...

U napadima je u potpunosti uništena termoelektrana Tripilska u Kijevskoj oblasti

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

11/04/2024 > 13:25

podeli vest:

RUSIJA UZVRATILA UDARAC! NAPAD na energetske objekte Ukrajine je OSVETA, MASIVNI UDARI paralisali vojsku, industriju...
Foto: K1info/Shutterstock


Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su ruske oružane snage sprovele masovan napad na ukrajinske energetske.

Reagujući na pokušaje kijevskog režima da nanese štetu naftnoj i gasnoj industriji i energetskim objektima Rusije, Oružane snage Ruske Federacije su večeras izvršile masovni napad visoko preciznim oružjem dugog dometa iz vazduha i mora, kao i iz bespilotnih letelica, protiv objekata gorivnog i energetskog kompleksa Ukrajine. Svi objekti su pogođeni", navodi se u sapštenju ministarstva, prenosi RIA.

Dodaje se da je "kao rezultat toga poremećen rad ukrajinskih preduzeća vojne industrije, poremećeno je prebacivanje rezervi u područja borbenih dejstava i otežano snabdevanje vojnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine gorivom".

Ranije danas je ukrajinski ministar energetike Herman Halušenko saopštio da je Rusija tokom jutra izvršila napad na energetsku infrastrukturu u regionima Harkova, Zaporožja, Lavova i Kijeva.

U Harkovskoj oblasti je zbog toga bez struje ostalo više od 200.000 korisnika.

U napadima je u potpunosti uništena termoelektrana Tripilska u Kijevskoj oblasti, a iz naftne i gasne kompanije Naftogaz je saopšteno da će, uprkos napadu na dva podzemna skladišta gasa, ti objekti nastaviti sa radom.
 

Ostavite komentar