Vesti > Svet

Udarno NAREĐENJE Putina! Rusija MENJA taktiku!

Kako navodi Merkuris, u protekla 24 sata počelo je da se pojavljuje sve više novih izveštaja koji ukazuju na napredovanje ruske vojske

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

21/03/2024 > 19:17

podeli vest:

Udarno NAREĐENJE Putina! Rusija MENJA taktiku!
Foto: Tanjug/AP


Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina o odustajanju od strategije aktivne odbrane ukazuje na skori prodor ruske vojske, rekao je britanski analitičar Aleksandar Merkuris u intervjuu za Jutjub kanal Duran.

Vladimir Putin je ranije, na sastanku sa predstavnicima svog izbornog štaba, rekao da ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni Specijalne vojne operacije i da postepeno napušta aktivnu odbranu u korist ofanzive. Ruske oružane snage imaju punu kontrolu nad inicijativom u Ukrajini, istakao je predsednik Rusije.

Foto: Tanjug/AP

 

- Biće još gore jer je Putin  rekao da se ruska vojska udaljava od aktivne odbrane. Izgleda da se pomeraju na ofanzivniju poziciju - primetio je analitičar.

Kako navodi Merkuris, u protekla 24 sata počelo je da se pojavljuje sve više novih izveštaja koji ukazuju na napredovanje ruske vojske u Ukrajini. Ekspert je naveo oblasti u centralnom delu Donbasa kao ključnu oblast postepene ofanzive Rusije.

- Mislim da već možemo da kažemo da smo blizu prodora Rusije na mnogim mestima - zaključio je britanski stručnjak.

U sredu je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu govorio na odboru ministarstva. Prema njegovim rečima, od početka godine Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 71 hiljadu ljudi i 11 hiljada komada tehnike. Gubici ukrajinske vojske bili su skoro tri puta veći nego u istom periodu prošle godine, primetio je Šojgu. Ministar je dodao da vojska nastavlja da potiskuje neprijatelja sa položaja i ne dozvoljava im da se učvrste na novim linijama.

Ostavite komentar