Vesti > Svet

DONALD TRAMP opleo po Tik Toku: Društvenu mrežu nazvao VELIKOM PRETNJOM, ali se boji da bi DECA POLUDELA BEZ NJEGA

Tramp je prethodno kritikovao kompaniju koja se sada zove Meta Platforms jer mu je ukinula pristup Fejsbuku i Instagramu

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

12/03/2024 > 19:08

podeli vest:

DONALD TRAMP opleo po Tik Toku: Društvenu mrežu nazvao VELIKOM PRETNJOM, ali se boji da bi DECA POLUDELA BEZ NJEGA
Foto: K1info/Tanjug/AP Photo/Freepik


Donald Tramp rekao je u ponedeljak da je TikTok pretnja nacionalnoj bezbednosti, ali da bi zabrana te popularne aplikacije pogodila decu i ojačala Fejsbuk kojeg je republikanac oštro kritikovao.

Tramp je to rekao dok zastupnici ove sedmice razmatraju predlog zakona koji bi vlasniku TikToka, BajtDensu, dao oko šest meseci da se odrekne vlasništva popularne aplikacije za kratke videozapise.

Zastupnički dom Sedinjenih Država trebalo bi u sredu da glasaju povodom zakona koji kineskom BajtDensu daje kratak rok za odustajanje od platforme koju koristi 170 miliona Amerikanaca.

- Ako zabranite TikTok, onda će Fejsbuk i drugi, ali uglavnom Fejsbuk znatno ojačati. Mislim da je Fejsbuk bio vrlo nepošten - rekao je Tramp u ponedeljak za CNBC.

Tramp je prethodno kritikovao kompaniju koja se sada zove Meta Platforms jer mu je ukinula pristup Fejsbuku i Instagramu nakon što je uklonila dve njegove objave tokom napada na Kapitol 6. januara 2021. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

Njegovi korisnički računi vraćeni su u februaru 2023. Tramp je takođe rekao da bi zabrana TikToka mogla da utiče na mlade ljude.

- Ima puno mlade dece na TikToku koja će poludeti bez njega. Ima puno lošeg, ali i dobrog kod TikToka - rekao je.

TikTok, koji kaže da nije i da neće deliti podatke američkih korisnika s kineskom vladom, tvrdi da zakon zapravo znači zabranu aplikacije.

Ostavite komentar