Vesti > Svet

Šta se ovo DEŠAVA U AMERICI! Ako Bajden ovo POTPIŠE mladi će GA URNISATI! Ne piše mu SE DOBRO!

Američki Federalni istražni biro (FBI) upozorio je ranije da postoji opasnost

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

08/03/2024 > 23:38

podeli vest:

Šta se ovo DEŠAVA U AMERICI! Ako Bajden ovo POTPIŠE mladi će GA URNISATI! Ne piše mu SE DOBRO!
Foto: Tanjug/AP Photo/Jonathan Ernst/Pool


Američki predsednik Džozef Bajden podržao je danas zakon koji bi mogao da dovede do zabrane TikTok-a u SAD i dodao da će potpisati predloženi zakon ako ga Kongres usvoji.

Predlog zakona juče je jednoglasno odobrio Komitet za energetiku i trgovinu američkog Predstavničkog doma, preneo je AP.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jonathan Ernst/Pool

 

U predlogu zakona se kineska kompanija "ByteDance" poziva da se odrekne vlasništva nad TikTok-om ili će se, kako se navodi, suočiti sa zabranom u SAD.     

Predsedavajući Predstavničkog doma, republikanac Majk Džonson takođe podržava predlog zakona i nagovestio je da će se uskoro glasati o njemu u donjem domu američkog Kongresa.

Bivši američki predsednik Donald Tramp, verovatno republikanski kandidat za predsednika, poručio je ranije da se protivi zabrani TikTok-a jer bi to, kako je naveo, pomoglo rivalskoj platformi - Fejsbuku.

Američki Federalni istražni biro (FBI) upozorio je ranije da postoji opasnost od toga da vlasnik TikToka "ByteDance" deli privatne podatke korisnika sa kineskom vladom, međutim čelnici platforme negirali su optužbe, dodavši da to ne bi uradili čak i ukoliko bi im bilo zatraženo.

 

Ostavite komentar