Vesti > Svet

BIĆE HAOS NA OLIMPIJSKIM IGRAMA? FRANCUSKI RADNICI OŠTRO ZAPRETILI štrajkom, neki već dobili BONUSE

Šefica CGT-a Sofi Bine rekla je za radio Fransinfo da će sindikat podneti obaveštenje o štrajku početkom sledećeg meseca

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

07/03/2024 > 23:31

podeli vest:

BIĆE HAOS NA OLIMPIJSKIM IGRAMA? FRANCUSKI RADNICI OŠTRO ZAPRETILI štrajkom, neki već dobili BONUSE
Foto: K1info/wikipedia/freepik/shutterstock


Radnici u francuskom javnom sektoru, uključujući bolničko osoblje, mogli bi da stupe u štrajk tokom Olimpijskih igara u Parizu ovog leta, osim ako se ne ispune njihovi zahtevi za povećanjem plata i poboljšanjem uslova rada, saopštio je danas francuski sindikat CGT.

Šefica CGT-a Sofi Bine rekla je za radio Fransinfo da će sindikat podneti obaveštenje o štrajku početkom sledećeg meseca, navodeći da nije u redu što su do sada samo policajcima ponuđeni bonusi za rad tokom OI.

Bine je navela da se u Parizu tokom OI očekuju milioni dodatnih posetilaca, a da dodatna sredstva nisu dodeljena bolnicama u regionu glavnog grada.

Bine je istakla da je potrebno da francuska vlada rešava probleme kao što su pravična nadoknada za radnike za prekovremeni rad i za plaćanje smeštaja za radnike tokom OI u Parizu, kada se očekuje da će troškovi smeštaja biti veoma visoki. 

Očekuje se da će tokom OI biti potrebna povećana radna snaga u Parizu u kojem već postoji nedostatak bolničkog osoblja i radnika u transportu, preneo je Rojters.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen ponudio je policajcima bonuse do 1.900 evra za rad tokom OI.
 

Ostavite komentar