Vesti > Svet

UKRAJINA GRANATIRALA PEKARU U LUGANSKU: Desetine civila pod ruševinama, ima MRTVIH (VIDEO)

Kako je precizirala vojna komanda LNR, dva civila su poginula, a šestoro je prebačeno u bolnicu

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

03/02/2024 > 21:50

podeli vest:

UKRAJINA GRANATIRALA PEKARU U LUGANSKU: Desetine civila pod ruševinama, ima MRTVIH (VIDEO)
Foto: Printscreen/X/lredl3_


Ukrajinske trupe granatirale su pekaru u Lisičansku, sumnja se da je desetine ljudi zarobljeno pod ruševinama, rekao je šef Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik na Telegram kanalu.

- Oružane snage Ukrajine granatirale su pekaru u Lisičansku, pod ruševinama su civili. Naši neprijatelji, bez uspeha na frontu, napali su civilno stanovništvo. Znajući da vikendom stanovnici dolaze da kupe svež hleb, otvorili su vatru na zgradu - napisao je Pasečnik.

Kako je precizirala vojna komanda LNR, dva civila su poginula, a šestoro je prebačeno u bolnicu, dok je više desetina njih još uvek zarobljeno pod ruševinama.

Zaposleni u Ministarstvu za vanredne situacije rade na licu mesta , pokušavajući da dođu do nastradalih koristeći specijalnu opremu.

Lisičansk se nalazi pored linije fronta. Ukrajinska vojska je, napuštajući naselje, digla u vazduh i uništila deo administrativnih zgrada. Usled borbi oštećeni su važni infrastrukturni objekti. Ukrajinske oružane snage nastavljaju da garantiraju ovaj grad.

Petoro mrtvih izvučeno je ispod ruševina u Lisičansku nakon granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine, a šest osoba je spaseno, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

Ostavite komentar