Vesti > Svet

Književnica optužila TRAMPA za SILOVANJE, pa usledio BRUTALAN odgovor: Podigao sam ti REJTING

Kerol je navela na današnjem suđenju da je vreme da Donald Tramp plati za svoje postupke

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Kristina Jokić

17/01/2024 > 20:30

podeli vest:

Književnica optužila TRAMPA za SILOVANJE, pa usledio BRUTALAN odgovor: Podigao sam ti REJTING
Foto: Tanjug/AP


Književnica Elizabet Džin Kerol danas je svedočila u njujorškom sudu o slučaju optužbe za silovanje od strane bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Postavlja se pitanje, koliku odštetu bi trebalo da plati Donald Tramp, nakon što je 2019. godine, negirajući optužbu za silovanje koje se navodno dogodilo pre više desetina godina, naštetilo njenom ugledu. Ovo je njena druga tužba protiv Trampa.

- Ovde sam jer me je Donald Tramp napao, a kada sam pisala o tome, rekao je da se to nikada nije dogodilo... Lagao je i to je uništilo moju reputaciju - rekla je danas na suđenju.

Foto: Youtube PrintScreen/ CBS Mornings

 

Prošlog maja druga porota je naložila Trampu da isplati Kerol 5 miliona dolara, utvrdivši da ju je seksualno zlostavljao u garderobi robne kuće Bergdorf Gudmen i oklevetao je 2022. godine, negirajući da se išta dogodilo.

Kerol, bivši kolumnista savetnika časopisa Elle, rekla je danas da joj je Tramp oduzeo reputaciju koju je nekada imala, jer je govorila istinu kada je pisala. Tramp je 2019, kada je bio u Beloj kući, izjavio da je ne poznaje i da ga je proglasila silovateljem kako bi poboljšala prodaju svojih memoara koji je tada trebalo da izađu.

Advokat književnice je rekla da je Tramp "iskoristio najglasniji mikrofon u svetu kako bi napao Kerol, ponizio je i uništio njen ugled".

- Vreme je da plati, da skupo plati za to što je učinio - rekla je advokatica. Kerol traži najmanje 10 miliona dolara odštete.

Foto: Youtube PrintScreen/ CBS Mornings

 
Tramp želi da svedoči

Njegov tim je utvrdio da je jedina šteta koju je Kerol pretrpela bila od "zločestih komentara" na društvenim mrežama.

- Usprkos nekoliko zločestih tvitova, Kerol je sada poznatija nego ikada u svom životu, i voljena i poštivana od strane brojnih ljudi, što je i bio njen cilj - rekla je Trampova advokatica Alina Haba.

Očekuje se da će suđenje trajati tri do pet dana. Tramp nije bio na prvom suđenju, ali sada je rekao da želi da svedoči.

Ostavite komentar