Vesti > Svet

TRAMP SVE BLIŽE TRONU! Čisti mu se put ka PREDSEDNIČKOJ FOTELJI, ostala je još jedna "PREPREKA"

DeSantis je odustao od izbora i pridružio se Trampu, Niki Hejli je jedina pored Trampa u trci za predsedničku nominaciju republikanaca

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

22/01/2024 > 16:21

podeli vest:

TRAMP SVE BLIŽE TRONU! Čisti mu se put ka PREDSEDNIČKOJ FOTELJI, ostala je još jedna "PREPREKA"
Foto: Tanjug/AP


Guverner Floride Ron DeSantis je saopštio da odustaje od trke za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, a Donald Tramp mu se danas zahvalio na podršci rekavši da je "veoma počastvovan".

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp izjavio je da će sada zajedno sa DeSantisom raditi na pobedi nad Bajdenom.

- Veoma sam počastvovan zbog toga što sam dobio njegovu podršku. Radujem se što ću, zajedno sa njim, raditi na pobedi Džoa Bajdena, koji je najgori i najkorumpiraniji predsednik u istoriji naše zemlje - rekao je za Foks njuz.

Dodao je da je "Ron DeSanctimonious", nadimak koji je koristio za guvernera Floride, "zvanično penzionisan". DeSantis je juče saopštio da odustaje od trke za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, dodavši da, uprkos postojećim nesuglasicama, podržava bivšeg predsednika SAD.

- Jasno mi je da većina republikanskih birača želi da pruži Donaldu Trampu još jednu šansu. Iako sam imao nesuglasice sa njim za vreme pandemije korona virusa zbog njegovog uzdizanja Entonija Faučija, Tramp je superiorniji od aktuelnog predsednika Džoa Bajdena. To je jasno - rekao je DeSantis u video-obraćanju na društvenoj mreži X.

U trci za predsedničku nominaciju republikanaca, pored Trampa, ostala je bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli.

Ostavite komentar