Vesti > Svet

DRAMA U VATIKANU! Papa Franja mnoge RAZBESNEO govorom: Pričao o ISTOPOLNIM brakovima, pa pomenuo AFRIKANCE

Afrikance je nazvao "posebnim slučajem" i rekao da će na kraju svi dati blagoslov za LGBT brakove

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

29/01/2024 > 23:00

podeli vest:

DRAMA U VATIKANU! Papa Franja mnoge RAZBESNEO govorom: Pričao o ISTOPOLNIM brakovima, pa pomenuo AFRIKANCE
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini


Katolička crkva je pokazala da želi dobrodošlicu svima, bez obzira na njihovu seksualnost. Međutim, najnoviji papin potez izazvao je osudu u Africi. 

Homoseksualnost je kontroverzna tema u Africi, na kontinentu gde mnogi ljudi imaju jake i veoma konzervativne stavove o seksualnoj orijentaciji. Nedavno odobrenje pape Franje za blagoslove za istopolne parove razbesnelo je mnoge Afrikance, izazivajući pomešane emocije.

Afrikanci su masovno njegovu odluku protumačili kao sramnu. Papa Franja odgovorio je na te optužbe.

On je za izrazio uverenje da će osim Afrikanaca, kritičari njegove odluke da se dozvoli blagoslov za LGBT parove, na kraju ipak imati razumevanja, prenosi Rojters.

- Oni koji žestoko protestuju pripadaju malim ideološkim grupama, a poseban slučaj su Afrikanci. Za njih je homoseksualnost nešto "loše" sa kulturološke tačke gledišta i oni to ne tolerišu - rekao je papa Franja i dodao da je uveren da će postepeno svi prihvatiti duh te odluke.

Papa je priznao da je odluka o davanju blagoslova istopolnim parovima naišla na otpor, posebno u Africi, gde su biskupi odbacili tu mogućnost jer u nekim afričkim zemljama istopolne veze mogu da dovedu do zatvorske ili čak smrtne kazne.

 

Ostavite komentar