Vesti > Svet

KAKAV OBRT! Turske vlasti pustile FUDBALERA IZ PRITVORA, vraća se U IZRAEL

Jehezkel je negirao da njegov čin predstavlja provokaciju i istakao da se zalaže za prekid rata u Pojasu Gaze

Izvor: K1info/Tanjug

15/01/2024 > 13:30

podeli vest:

KAKAV OBRT! Turske vlasti pustile FUDBALERA IZ PRITVORA, vraća se U IZRAEL
Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Sayed


Turske vlasti pustile su iz policijskog pritvora izraelskog fudbalera Sagiva Jehezkela i on će se danas vratiti u Izrael, saopštilo je izraelsko ministarstvo spoljnih poslova.

Jehezkel, koji igra za fudbalski klub Antalijaspor, prethodno je priveden u policiju u Antaliji na ispitivanje nakon što je, tokom prvoligaške utakmice, pokazao solidarnost sa taocima koje drži palestinska militantna grupa Hamas.

Fudbaler je rekao policiji tokom ispitivanja da je jednostavno pozvao na prekid rata u Pojasu Gaze kada je nakon gola pokazao narukvicu na svom zglobu na kojoj je pisalo: "100 dana 7.10." pored Davidove zvezde, a u vezi sa 7. oktobrom kada je Hamas napao jug Izraela i oteo taoce, preneo je AP.

Jehezkel je negirao da njegov čin predstavlja provokaciju i istakao da se zalaže za prekid rata u Pojasu Gaze. 

Turski ministar pravde Jilmaz Tunc rekao je u nedelju da je Jehezkel, 28-godišnji izraelski internacionalac, pod istragom zbog optužbi za navodno "otvoreno podsticanje javnosti na mržnju i neprijateljstvo". 

Tunc je napisao na platformi X da je Jehezkel učinio, kako je naveo, "ružan gest u znak podrške izraelskom masakru u Gazi".

Antalijaspor je suspendovao Jehezela iz tima i saopštio da razgovara sa advokatima kluba o mogućnosti raskida njegovog ugovora.

Turski fudbalski savez osudio je, kako je naveo, "gest koji je uznemirio savest turske javnosti".

U međuvremenu, Jehezkelovo pritvaranje izazvalo je negodovanje u Izraelu.

 

Ostavite komentar