Vesti > Svet

(18+) ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK IZ EKVADORA! Više desetina zatvorskih čuvara OBEŠENO, žestok odgovor na PRETNJE PREDSEDNIKA

U snimku se čuju i reči poruke upućene Nobou

Autor: K1info

11/01/2024 > 15:53

podeli vest:

(18+) ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK IZ EKVADORA! Više desetina zatvorskih čuvara OBEŠENO, žestok odgovor na PRETNJE PREDSEDNIKA
Foto: Printscreen/T.me/SLOVENSKI MEDVED


Terorističke grupe iz Ekvadora koje su počele žestoke sukobe sa predsednikom te zemlje, Danijelom Nobom, danas su poslale zastrašujuću poruku.

Nekoliko njih se snimilo iz jednog zatvora u Ekvadoru, gde su kao taoce uzeli zatvroske čuvare.

Ono što je veoma zastrašujće, jeste da su počeli da likvidairaju čuvare vešanjem i pucajući u njih, a sve su to snimali.

Razlog je da bi taj snimak poslali predsedniku Ekvadora kao upozorenje za pretnje koje je izrekao.

U snimku se čuju i reči poruke upućene Nobou.

- Vidite da je to postalo realnost. Rat se završava u zatvoru kao i na ulici. Predsedniče, ratovaćemo sa tobom, ku*kin sine. Počećemo da ubijamo policajce, čuvare, državne službenike u zatvorima i van njih i sa video-snimkom, ivile i sve. Sve, ku*kin sine, svi će umreti.

Podsetimo, predsednik Ekvadora Danijel Noboa izjavio je danas da je ta zemlja "u ratu” sa narko-bandama koje drže više od 130 zatvorskih čuvara i drugog osoblja kao taoce.

- Mi smo u ratu i ne možemo da popustimo pred ovim terorističkim grupama - rekao je Noboa za radio stanicu Canela Radio.

On je procenio da je u Ekvadoru aktivno oko 20.000 članova kriminalnih grupa. Uzimanje talaca, koje je počelo u ranim jutarnjim satima u ponedeljak, i očigledan bekstvo vođe grupe Los Čoneros Adolfa Masijasa iz zatvora tokom vikenda, podstakli su Nobou da proglasi vanredno stanje od 60 dana, prenosi Rojters.

On je pooštrio ovu uredbu u utorak nakon serije eksplozija širom zemlje i preuzimanja televizijske stanice TC od strane naoružanih ljudi u fantonkama uživo u programu.

Ostavite komentar