Vesti > Svet

Izrael izneo ŠOKANTNE OPTUŽBE: Ubijeni NOVINARI Al Džazire bili TERORISTI

IDF tvrdi da obaveštajni podaci potvrđuju da su obojica članovi terorističkih grupa iz Gaze i da su bili „aktivno uključeni u napade

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

11/01/2024 > 11:23

podeli vest:

Izrael izneo ŠOKANTNE OPTUŽBE: Ubijeni NOVINARI Al Džazire bili TERORISTI
Foto: Tanjug/AP Photo/Hatem Ali


Izraelske odbrambene snage (IDF) tvrde, pozivajući se na obaveštajne podatke, da su dvojica novinara Al Džazire koji su bili na meti vazdušnog napada u nedelju u Rafi na jugu Gaze, bili članovi terorističkih organizacija u Pojasu Gaze.

Napad je izveden nakon što su IDF saopštile da su uočile terorističkog operativca koji je upravljao dronom, a zatim udario u automobil u kojem su se nalazili. Hamza Vael Dahduh, sin dopisnika Al Džazire iz Gaze Vaela Dahduha, i Mustafa Turija, snimatelj AFP-a koji je takođe radio za katarsku televiziju, su poginuli u napadu, prenosi Tajms of Izrael.

IDF tvrdi da obaveštajni podaci potvrđuju da su obojica članovi terorističkih grupa sa sedištem u Gazi i da su bili „aktivno uključeni u napade na snage IDF-a“.

U izveštaju se navodi da dokument koji su vojnici u Gazi pronašli identifikuje Turiju kao pripadnika Hamasove gradske brigade Gaze i zamenika komandanta jednog od bataljona. Dahduh je, prema IDF-u, pripadnik palestinskog islamskog džihada.

U saopštenju se navodi da dokumenti koje su pronašle trupe u Gazi otkrivaju da je on služio u jedinici za elektronsku tehniku Islamskog džihada, a ranije je bio zamenik komandanta u raketnim snagama bataljona Zejtun.

Izraelske snage su objavile kopiju dokumenta koji pokazuje da je Dahduh bio član jedinice za elektronsku tehniku Islamskog džihada.

Ostavite komentar