Vesti > Svet

Gaza PREKINULA SARADNJU sa SZO zbog EVAKUACIJE ranjenika: Odluka pala nakon HAPŠENJA direktora BOLNICE

Uhapšeni su direktor bolnice Al-Šifa i još nekoliko lekara

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

23/11/2023 > 12:15

podeli vest:

Gaza PREKINULA SARADNJU sa SZO zbog EVAKUACIJE ranjenika: Odluka pala nakon HAPŠENJA direktora BOLNICE
Foto: Tanjug/AP


Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze odlučilo je da prestane da koordinira evakuaciju ranjenika i medicinskog osoblja sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, izjavio je danas Ašraf al-Kudra, portparol Ministarstva zdravlja.

Njegovi komentari dolaze nakon hapšenja direktora te najveće bolnice u Gazi i drugih lekara. Al-Kudra je rekao da Izrael i Ujedinjene nacije snose odgovornost za hapšenje medicinskog osoblja, dodajući da su izraelske snage nasilno postupale sa medicinskim osobljem i pacijentima, prenosi Al Džazira.

Izraelske snage danas su uhapsile direktora bolnice Al-Šifa u Gazi, i još nekoliko lekara, izjavio je šef odeljenja te ustanove Halid Abu Samra.

On je naveo da je uhapšen Mohamed Abu Salmija, direktor najveće bolnice u Gazi, koga ispituju pripadnici obaveštajne službe Šin Bet i izraelske vojske (IDF), preneo je "Tajms of Izrael".

Ta bolnica je bila glavni fokus izraelske operacije protiv Hamasa. Izraelski vojni radio javio je da je Abu Salmija priveden dok se kretao da se evakuiše na jug Pojasa Gaze. IDF je saopštio da ispituje te navode.

Ostavite komentar