Vesti > Svet

Oslobađanje TALACA iz GAZE neće POČETI pre PETKA: Slede PREGOVORI

Hamas i Izrael su postigli dogovor o privremenom primirju i razmeni 50 izraelskih talaca otetih 7. oktobra za 150 Palestinaca

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

23/11/2023 > 08:46

podeli vest:

Oslobađanje TALACA iz GAZE neće POČETI pre PETKA: Slede PREGOVORI
Foto: Tanjug/AP Photo/Israel Defense Forces


Prvi izraelski taoci koje Hamas drži u Pojasu Gaze neće biti oslobođeni do petka, izjavio je predsedavajući Saveta za nacionalnu bezbednost Izraela Cahi Hanegbi, pošto su zvaničnici Izraela i Hamasa rekli da će dogovor o privremenom primirju i razmeni talaca stupiti sutra ujutru na snagu.

- Pregovori o oslobađanju naših talaca stalno napreduju. Oslobađanje će početi u skladu sa provobitnim dogovorom strana, i ne pre petka - rekao je Hanegbi.

Visoko pozicionirani zvaničnik Hamasa Musa Abu Marzuk prethodno je rekao da će dogovor o privremenom primirju i razmeni talaca stupiti na snagu danas u 10 sati, što je nekoliko sati kasnije potvrdio novinarima i visoko pozicionirani zvaničnik Izraela, koji je tražio da ostane anoniman.

Hamas i Izrael su, uz posredovanje Katara, postigli dogovor o privremenom primirju i razmeni 50 izraelskih talaca otetih 7. oktobra za 150 Palestinaca koji se trenutno nalaze u izraelskim zatvorima.
 

Ostavite komentar