Vesti > Svet

Rusi obeležili 100 godina KGB-a, Putin najavio šta će dalje biti

Ruski predsednik smatra da je neminovno formiranje novog multipolarnog sveta

Autor: Tanjug

01/07/2022 > 17:30

podeli vest:

Rusi obeležili 100 godina KGB-a, Putin najavio šta će dalje biti
Foto: Tanjug/AP/Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP


Zapad je saterao sebe u zamku jer nije mogao da predvidi tendencije koje će doprineti slabljenju njegove globalne dominacije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na svečanosti povodom obeležavanja 100 godina ruske tajne obaveštajne službe.

Putin je u sedištu Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije istakao da je prioritet ove službe strateška prognoza razvoja međunarodnih procesa i ocenio da je u svetu mnogo istomišljenika koji žele da idu svojim putem, samo se boje da dignu glavu i pričaju o tome naglas, preneo je Sputnjik.


- Zapad pokušava da ignoriše realnost koja mu ne odgovara, kao i formiranje multipolarnog svetskog poretka. Nesumnjivo je da ne može potpuno da ignoriše te objektivne tendencije. Ali u praksi je njegova politika rukovođena jednim ciljem - svim sredstvima sačuvati sopstvenu dominaciju - rekao je Putin.

On je dodao da dogmatizam, teret prošlosti i nespremnost za suočavanje sa istinom neizbežno povećavaju rizik od daljih nepromišljenih impulsivnih akcija Zapada i dodao da Zapad danas cinično koristi milione stanovnika Ukrajine kao potrošni materijal u svojim geopolitičkim igrama i pokušajima obuzdavanja Rusije, kao i da se u “američkom" svetu prava svih ostalih jednostavno gaze.

Putin je naveo da pokušaji obuzdavanja Rusije nisu ništa drugo nego želja da se ne dozvoli da se ona razvija potrebnim tempom i na osnovu tradicionalnih vrednosti koje su joj neophodne. - Kakvo je to obuzdavanje? To je jednostavno borba protiv Rusije - zaključio je ruski predsednik.

Ostavite komentar