Vesti > Svet

OBJAVLJENO ko je GLAVNI osumnjičeni za SMRT Prigožina: GENERAL-MAJOR je već bio ANGAŽOVAN na sličnim zadacima

U avionu Embraer 600 je poginulo 10 osoba, uključujući i Dmitrij Utkina, jednog od osnivača Vagnera

Izvor: K1info/mondo.rs

25/08/2023 > 23:04

podeli vest:

OBJAVLJENO ko je GLAVNI osumnjičeni za SMRT Prigožina: GENERAL-MAJOR je već bio ANGAŽOVAN na sličnim zadacima
Foto: Tanjug/AP Photo/Wikipedia


Britanske obaveštajne službe navodno imaju glavnog osumnjičenog za avionsku nesreću u Rusiji u kojoj je stradao vođa Vagnera Jevgenij Prigožin. Prema njihovim informacijama, general-major Andrej Averjanov stoji iza navodne nesreće.

Britanski Sky News piše da britanske obaveštajne službe navodno imaju glavnog osumnjičenog za smrt vođe Vagnera Jevgenija Prigožina u avionskoj nesreći koja se dogodila u sredu u Tverskoj oblasti u Rusiji.

U avionu Embraer 600 je poginulo deset osoba, uključujući i Dmitrij Utkina, za koga se smatra da je bio Prigožinova desna ruka i da je grupi dao ime Vagner.

Prema informacijama britanskih obaveštajnih službi, reč je o general-majoru Andreju Averjanovu. Na video snimku, na 1:03 minuta, možete videti kako izgleda Averjanov.

 

Kremlj je demantovao navode britanske i ukrajinske tajne službe da stoji iza smrti Prigožina, dok profesor i bezbednosni analitičar Majkl Klark navodi da je Averjanov bio viđen i ranije da zameni Prigožina na čelu Vagnera u Africi.

Averjanov predvodi jedinicu 29155 GRU (ruske obaveštajne službe) koja izršava operacije u inostranstvu po nalogu Vladimira Putina.

Ova jedinica je povezana sa mnogim ubistvima, uključujući i ubistvo ruskog špijuna Aleksandra Litvinenka.

Da podsetimo, danas je pronađena crna kutija na mestu gde je pao avion.

Ostavite komentar