Vesti > Svet

SRBIN vozač UBERA pretučen u Čikagu: Četiri NAPADAČA bila NEMILOSRDNA prema Stankoviću

Da su napadači znali da Vasilije ima sedmoro dece možda mu ne bi pokrali kreditne kartice, niti bi ga tako surovo tukli

Autor: k1info/Serbian Times

24/08/2023 > 21:10

podeli vest:

SRBIN vozač UBERA pretučen u Čikagu: Četiri NAPADAČA bila NEMILOSRDNA prema Stankoviću
Foto: Tanjug/AP


Srbin Vasilije Stanković napadnut je i pretučen kasno sinoć u Čikagu dok je vozio Uber. Njega su četvorica napadača preko aplikacije angažovali za vožnju da bi, nakon što ih je pokupio na dogovorenom mestu i primio u vozilo, jedan od njih uhvatio za vrat, a ostala trojica izbacili iz kola i počeli da udaraju rukama i nogama.

Incident se dogodio u severnom predgrađu Čikaga, u gradiću Vokigen nešto pre ponoći.

- Moj suprug je napadnut nešto pre ponoći. Četvorica napadača su ga zaskočili odmah po ulasku u automobil. Vasilije je pokušao da se odbrani, ali su ga izvukli iz kola i pretukli. Ukrali su mu novčanik, kartice, ključeve od kola i odvezli se u nepoznatom pravcu - kaže njegova supruga Ivana za "Serbian Times".

Ona kaže da je u međuvremenu nekoliko puta pokušala da dobije supruga na telefon, da ga pita kada se vraća kući, ali joj on nije odgovarao.

- Bilo mi je sumnjivo već posle nekoliko minuta, jer je Vasilije odgovoran otac i s obzirom da u kući imamo bolesno dete sa posebnim potrebama uvek odgovara na pozive i poruke. Pozvala sam prvo uber, da vidim da li mogu da ga lociraju, pa pošto nisu mogli, zvala sam policiju. Uskoro je došao oficir i rekao mi da je suprug živ i da je u bolnici. Uskoro smo saznali i šta se desilo - kaže Ivana, koja je u trenutku incidenta bila sama u kući sa sedmoro maloletne dece koje ima iz braka sa Vasilijem.

Podlivi na glavi i vratu

Uskoro joj se javio i suprug, koji ima velike podlive na glavi i vratu od udaraca i davljenja, ali će uskoro biti otpušten iz bolnice.

- Hvala Bogu da će moj Vasko biti dobro, posle bolničkog tretmana. Policija je do jutros nastavila da obezbeđuje našu kuću zbog opasnosti da se napadači pojave na adresi, s obzirom da su uzeli novčanik mog supruga sa dokumentima i podacima, ključeve od stana i garaže. Samo da je on živ, rane će zaceliti. Trudim se da ne traumiram decu, da njima ne ostanu posledice ovoga što nam se desilo - kaže na kraju razgovora Ivana Stanković.

Prema poslednjim informacijama koje smo dobili od policije, ukradeni automobil je pronađen, ali u njemu nije bilo napadača, ključeva od kola, niti ličnih dokumenata ni bankovnih kartica koji su oteti od Vasilija Stankovića.

Čikago i njegova predgrađa poslednjih nekoliko godina postala su prava prestonica krađa automobila koji se praktično otimaju na ulici, direktno od vlasnika/vozača. Napadači, najčešće trojica ili četvorica, obično vrebaju na mračnim parkinzima, gde na prepad, fizičkom silom ili pod pretnjom pištoljem, pokušavaju da ukradu vozila.

U poslednjih dve godine napadnuto je nekoliko ljudi iz srpske zajednice, u dva navrata došlo je i do pucnjave, a ranjena su dvojica Srba.

Ostavite komentar