Vesti > Svet

Vratićemo naše TERITORIJE: Šef ukrajinske OBAVEŠTAJNE službe najavio KOPNENE OPERACIJE na Krimu

On je o mogućnosti da se Krim oslobodi diplomatskim putem, napomenuo da je „svaka diplomatija nemoćna bez stvarne sile“

Izvor: K1info/Tanjug

24/08/2023 > 18:24

podeli vest:

Vratićemo naše TERITORIJE: Šef ukrajinske OBAVEŠTAJNE službe najavio KOPNENE OPERACIJE na Krimu
Foto: Tanjug/AP


Akcije ukrajinskih odbrambenih snaga neće biti ograničene na udare na ''privremeno okupirani Krim, jer je stvarna kopnena operacija deo plana'' . izjavio je danas načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirilo Budanov.

- Značaj specijalne operacije na privremeno okupiranom Krimu je u tome da ljudi veruju da pobeda, njihovo oslobođenje i povratak normalnom životu nisu daleko. Niko ih nije zaboravio i niko ih tamo neće ostaviti. A kada dođe do određenih udara na teritoriji Krima, to se neće završiti na tome. Biće kopnena operacija, vratićemo naše teritorije. Uskoro će svi videti naš povratak kući - poručio je Budanov, prenosi Ukrinform.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti da se Krim oslobodi diplomatskim putem, najviši vojni obaveštajac je napomenuo da je „svaka diplomatija nemoćna bez stvarne sile“.

Glavna obaveštajna uprava (HUR) Ministarstva odbrane saopštila je da su ukrajinska mornarica i vojna obaveštajna služba izvele tokom noći "specijalnu operaciju", u kojoj su se jedinice iskrcale na zapadni deo Krima, u oblasti naselja Olenivka i Majak i upale u vatreni obračun sa pripadnicima ruskih snaga.

Saopšteno je i da su „svi ciljevi“ postignuti i neprijatelju naneti gubici, ali nisu navedeni detalji. 

 

Ostavite komentar