Vesti > Svet

VATRA odnela 115 ŽIVOTA na HAVAJIMA: Nestalo 1.100 ljudi

FBI je uspostavio namenski broj telefona i podstakao rođake nestalih da ga kontaktiraju, kako bi pomogli tokom potrage za nestalima

Izvor: K1info/Tanjug

23/08/2023 > 11:28

podeli vest:

VATRA odnela 115 ŽIVOTA na HAVAJIMA: Nestalo 1.100 ljudi
Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong


U požarima koji su zahvatili Havaje poginulo je najmanje 115 ljudi, a 1.100 je nestalo, saopštio je danas FBI.

U izveštaju koji je FBI objavio, dve nedelje posle požara koji su zahvatili ostrvo Maui, upućen je poziv rođacima koji bi mogli da olakšaju potragu za nestalima, prenosi Figaro.

Pretpostavlja se da bi tragedija mogla biti daleko teža, pošto je vatra skoro sravnila turistički grad Lahaina, u kome je bilo 12.000 stanovnika, a u javnosti se pojavilo više različitih spiskova nestalih, pre svega na profilima na mrežama policije, Crvenog krsta.

FBI trenutno radi na standardizaciji tih podataka, navodi Figaro.

- Proveravamo sve spiskove kako bismo mogli da utvrdimo ko se još uvek vodi kao nestao - rekao je specijalni agent FBI Stiven Meril.

 

FBI je uspostavio namenski broj telefona i podstakao rođake nestalih da ga kontaktiraju, kako bi pomogli tokom potrage za nestalima.

Foto: Tanjug/AP

 

Pored toga, FBI agenti započeli su sa prikupljanjem DNK uzoraka od rodbine nestalih, kako bi se lakše utvridli identiteti pronađenih tela.

- DNK uzorke FBI neće zadržati. Jedini razlog za koji ćemo ih koristiti je identifikacija nestalih ljudi - rekao je okružni tužilac okruga Maui Endru Martin.
 

Ostavite komentar