Vesti > Svet

CRNE BROJKE samo RASTU: Posle POŽARA na Havajima POTVRĐENO da ima 96 MRTVIH - a još ima PREVIŠE nestalih

Tokom šumskih požara oko 2.200 objekata je uništeno ili oštećeno u zapadnom delu ostrva Mauiju

Izvor: K1info/Tanjug

14/08/2023 > 19:52

podeli vest:

CRNE BROJKE samo RASTU: Posle POŽARA na Havajima POTVRĐENO da ima 96 MRTVIH - a još ima PREVIŠE nestalih
Foto: Tanjug/AP


Broj poginulih posle razornih požara na havajskom ostrvu Maui porastao je na 96, potvrdili su lokalni zvaničnici. Kako se navodi, taj broj će i dalje rasti, jer još uvek ima nestalih ljudi.

Dodaje se da na zapadu Mauija spasilački timovi za pretragu sa psima i dalje pretražuju po pepelu nekadašnjih domova, koje je zbrisao najsmrtonosniji požar u SAD u više od 100 godina.

@dailymail A family from Lahaina survived the deadly wildfire by hiding in the Pacific Ocean for 5 hours #fyp #wildfire #hawaii #maui #pacificocean #tragedy ♬ original sound - Daily Mail

Nadležni iz okruga Maui napominju da identifikacija žrtava ne ide nimalo lako, a recimo u subotu su, od desetina pronađenih mrtvih tela širom područja pogođenih požarom, samo dve osobe identifikovane.

- Moramo da uradimo brzu DNK da bismo sve identifikovali - rekao je u subotu šef policije pomenutog ostrva Džon Peletije.

On je pozvao sve one kojima su nestali članovi porodice da kontaktiraju vlasti u vezi sa proverom DNK testa. Tokom šumskih požara oko 2.200 objekata je uništeno ili oštećeno u zapadnom Mauiju, gde je teško pogođen istorijski grad Lahaina, kaže guverner Džoš Grin.

On je dodao da je od toga oko 86 odsto objekata bilo stambeno. Borba traje i za smeštaj raseljenih stanovnika i turista.

Od petka uveče ukupno 1.418 ljudi bilo je u skloništima za hitnu evakuaciju, a timovi rade na tome da raseljene stanovnike Lahaine smeste u privremene domove, sa više od 500 hotelskih soba, koje su već obezbeđene, uz pomoć vladinih subvencija.
 

Ostavite komentar