Vesti > Svet

Tata, ja odavde ŽIV NEĆU IZAĆI: Pakao za hrvatske NAVIJAČE u grčkim ZATVORIMA

Navijač Dinama, uhapšen zbog ubistva 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa, navijača AEK-a prošlog ponedeljka, dobio je pretnje smrću

Izvor: K1info/kurir.rs

16/08/2023 > 21:59

podeli vest:

Tata, ja odavde ŽIV NEĆU IZAĆI: Pakao za hrvatske NAVIJAČE u grčkim ZATVORIMA
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Varaklas


Navijači Dinama, koji su uhapšeni zbog masovne tuče u Atini, doživeli su paklen doček u zatvorima širom Grčke, gde su razmešteni.

Jedan 21-godišnji pripadnik Bad blue boysa, koji je uhapšen kao i ostali zbog ubistva 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa, navijača AEK-a prošlog ponedeljka, dobio je pretnje smrću istog dana kada je stigao u zatvor.

Pozvao je oca samo nekoliko sati po dolasku u zatvor i ispričao strašne detalje. Stigao je sa samo još jednim hrvatskim državljaninom, a u zatvoru su okruženi navijačima AEK-a koji su mu odmah poslali poruke pretnje smrću.

- Tata, ja odavde živ neću izaći. Stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubicama. Čim sam došao, okružili su me, pokazali mi odrezanu glavu, govorili, nećeš jutro dočekati, u tom je smislu tekao razgovor - prepričao je razgovor sa sinom Robert Žiga, otac uhapšenog navijača, prenosi „Dnevnik.hr“.

Podsetimo, premijer Grčke Kirijakos Micotakis najavio da će sve fudbalske navijačke grupe u zemlji biti zatvorene. Njih će zameniti zvanična udruženja koja će delovati iz sedišta svakog fudbalskog kluba.

- Klubovi navijača se zatvaraju. Svaki tim će imati samo jedan klub navijača, koji će biti u sedištu kluba - poručio je Micotakis.

Premijer Grčke je to izjavio nakon sastanka sa predsednikom Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandrom Čeferinom, sa ministrima u grčkoj vladi, kao i vlasnicima četiri najveća kluba u zemlji, Olimpijakosom, Panatinaikosom, AEK-om i PAOK-om.

Micotakis je dodao i da policija preuzima kontrolu nad ulaskom navijača na stadione.

Ostavite komentar