Vesti > Svet

DRAMA na AEROMITINGU u Americi: Srušio se SOVJETSKI mlaznjak MiG-23, posle PADA se zaustavio pored STAMBENE zgrade

Pilot, koji je ujedno i vlasnik aviona, zadobio je teže povrede koje nisu opasne po život, dok je druga osoba zadobila lakše povrede

Izvor: K1info/Tanjug

14/08/2023 > 21:48

podeli vest:

DRAMA na AEROMITINGU u Americi: Srušio se SOVJETSKI mlaznjak MiG-23, posle PADA se zaustavio pored STAMBENE zgrade
Foto: Tanjug/AP/Lorena Sopena


Borbeni avion MiG-23, koji je proizveden u bivšem Sovjetskom Savezu 1981. godine, srušio se tokom aeromitinga Grom iznad Mičigena na lokaciji udaljenoj oko 48 kilometara zapadno od Detroita, a članovi posade su preživeli.

Pilot je primetio da avion gubi snagu i odlučio je da katapultira sebe i člana posade pre nego što se letelica srušila, izjavio je danas jedan zvaničnik američke službe nadležne za bezbednost saobraćaja.

Pilot, koji je ujedno i vlasnik aviona, zadobio je teže povrede koje nisu opasne po život, dok je druga osoba koja je s njim letela u avionu MiG-23 zadobila lakše povrede

Pilot, koji je ujedno i vlasnik aviona, zadobio je teže povrede koje nisu opasne po život, dok je druga osoba koja je s njim letela u avionu MiG-23 zadobila lakše povrede, rekao je Džon Branen, viši istražitelj Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaja, prenosi AP.

- Velika je sreća, naravno, što niko na zemlji nije povređen. Nakon pada avion je nastavio nekontrolisano da se kreće po zemlji još stotinak metara, prošao je kroz šumarak i zaustavio se pored stambene zgrade - rekao je Branen novinarima u Belvilu.

On je rekao da je pilot razgovarao sa Federalnom administracijom za vazduhoplovstvo o razlozima koji su doveli do nesreće.

- Imali su probleme sa gubitkom snage motora i nisu bili u stanju da to reše. Zbog toga su odlučili da se katapultiraju iz aviona - rekao je Branen i potvrdio da će olupina aviona biti ispitana u narednim mesecima.
 

Ostavite komentar