Vesti > Svet

Tramp POTROŠIO 40.2 MILIONA dolara za SUDSKE TROŠKOVE iz fonda za Političku akciju

On se suočava sa desetinama federalnih optužbi na Floridi zbog čuvanja poverljivih državnih dokumenata u svom domu

Izvor: K1info/Tanjug

31/07/2023 > 09:17

podeli vest:

Tramp POTROŠIO 40.2 MILIONA dolara za SUDSKE TROŠKOVE iz fonda za Političku akciju
Foto: Tanjug/AP Photo/House Select Committee


Američki list "The Washington Post" objavio je da se očekuje da će bivši predsednik SAD Donald Tramp, obavestiti svoj odbor za političku akciju (PAC) kako je u prvoj polovini godine potrošio oko 40 miliona dolara, na troškove sudskih procesa, koji se vode protiv njega i njegovih savetnika.

"The New York Times" je posebno izvestio da je organizacija PAC tražila da joj se vrati 60 miliona dolara koje je pozajmila drugoj organizaciji koja podržava Trampa, glavnog republikanskog predsedničkog kandidata za izbore 2024. godine.

Pozivajući se na insajdere koji su upoznati sa ovom situacijom, "The Washington Post" je naveo da su izdaci PAC za pravne troškove podstakli tužilaštvo da preispita mogućnost potencijalnog sukoba interesa između Trampa i svedoka u postupcima koji se vode protiv njega.

Očekuje se da će Trampova organizacija PAC u današnjem podnesku otkriti kako je potrošeno 40,2 miliona dolara za pravne troškove, prenosi Vašington post citirajući osobe koji su pristale na razgovor pod uslovom anonimnosti.

Tramp se suočava sa desetinama federalnih optužbi na Floridi zbog čuvanja poverljivih državnih dokumenata u svom domu, ali i sa optužbama u Njujorku, nakon istrage povodom tajne isplate i potkupljivanja porno zvezde Stormi Danijels.

Ostavite komentar