Vesti > Svet

Ono kad ZET BRANI TASTA: Kušner pred sudom izjavio da "TRAMP IZGLEDA STVARNO VERUJE" da je pobedio na izborima 2020.

Kušner je među nekoliko svedoka koji su svedočili pred velikom porotom povodom Trampovih napora da poništi prošle izbore

Izvor: K1info/Tanjug

14/07/2023 > 14:09

podeli vest:

Ono kad ZET BRANI TASTA: Kušner pred sudom izjavio da "TRAMP IZGLEDA STVARNO VERUJE" da je pobedio na izborima 2020.
Foto: Shutterstock


Zet i nekadašnji savetnik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Džared Kušner, rekao je na suđenju zbog Trampovih napora da poništi predsedničke izbore 2020. godine da on izgleda veruje da je pobedio na tim izborima. 

Kušner je među nekoliko svedoka koji su svedočili pred velikom porotom poslednjih sedmica povodom Trampovih napora da poništi izbore 2020, izvestili su američki mediji u četvrtak.

Svedočeći prošlog meseca pred federalnim sudom u Vašingtonu, Kušner je rekao da je njegov utisak da Tramp zaista veruje da su izbori 2020. pokradeni, izvestio je New York Times pozivajući se na osobu upoznatu sa tim slučajem.

 

CNN, koji je potvrdio izveštaj Times, javio je da je bivša Trampova pomoćnica Houp Hiks takođe svedočila pred velikom porotom.

Drugi bivši Trampovi saveznici već su se pojavili pred velikom porotom. 

Bivši američki potpredsednik Majk Pens svedočio je u aprilu sedam sati iza zatvorenih vrata, preneo je Guardian.

Američki državni tužilac Merik Garland imenovao je prošlog novembra specijalnog savetnika Džeka Smita da preuzme dve istrage ministarstva pravde koje uključuju Trampa. 

U jednom slučaju Tramp je optužen za zadržavanje i gomilanje poverljivih dokumenata nakon što je napustio Belu kuću u januaru 2021. godine.

Tramp se u tom slučaju izjasnio da nije kriv. 

Druga istraga je o pokušajima da se ponište rezultati predsedničkih izbora 2020. godine, koje je Tramp izgubio od demokrate Džozefa Bajdena.

Tramp, koji je lider u trci za republikansku predsedničku nominaciju 2024, suočava se sa sve većim pravnim problemima. 

Tužioci u Njujorku optužili su ga u aprilu u slučaju koji uključuje navodno podmićivanje porno zvezde Stormi Danijels u zamenu za njeno ćutanje o njihovoj navodnoj seksualnoj vezi.

Ministarstvo pravde saopštilo je ove sedmice da Tramp može biti lično odgovoran za izjave o spisateljici E. Džin Kerol koja kaže da ju je on seksualno napao sredinom 1990-ih.

Tramp je više puta tvrdio da je pobedio na izborima 2020. i da je Bajdenova pobeda rezultat prevare. 

Trampove pristalice upale su na Kapitol 6. januara 2021. godine, u neuspelom pokušaju da spreče Kongres da potvrdi Bajdenovu pobedu.

Ostavite komentar