Vesti > Svet

Dramatično u MARSELJU: Centar SUKOBA naroda i policije PRESELIO se na jug FRANCUSKE

Na snimcima se vide snažno naoružane snage bezbednosti kako šetaju ulicama

Autor: K1info.rs/blic.rs/BBC

01/07/2023 > 22:56 >> 23:05

podeli vest:

Dramatično u MARSELJU: Centar SUKOBA naroda i policije PRESELIO se na jug FRANCUSKE
Foto: Tanjug/AP


Francuska policija je pokušava da rastera demonstrante u gradu Marselju na jugu zemlje, gde su raspoređene dodatne bezbednosne snage.

Video snimci koji kruže društvenim mrežama prikazuju grupe policajaca u opremi za nerede, neki nose štitove, kako se kreću kroz centar grada, u nekim slučajevima i trče.

Kako prenosi BBC, policija je ispalila suzavac, dok demonstranti bacaju kamenice, a analiza metapodataka snimaka sugeriše da su oni snimljeni u poslednjih nekoliko sati.

Snimci koji kruže na platformi Snepčet prikazuju vlasnike prodavnica u ulici Rue Sent-Ferol, jednoj od glavnih trgovačkih četvrti grada, kako prekrivaju prozore svojih radnji velikim drvenim pločama.

Na jednom videu snimku vidi se muškarac kako koristi bušilicu da bi osigurao veliku drvenu ploču na prednji deo izloga, dok su druge kompanije u tom području, uključujući i prodavnicu Dr Martins, već bile zaštićene.

Ta ulica udaljena je samo sedam minuta hoda od mesta gde je došlo sukoba između demonstranata i policije.

Na ostalim video snimcima vidi se snažno naoružane policijske snage kako šetaju po obližnjoj ulici. Na drugom videu vidi se velika kolona policijskih vozila koja ulazi u grad.

 

 

 

Ostavite komentar