Vesti > Svet

Dan u RUSIJI u znaku POVLAČENJA: Vagnerovci NAPUŠTAJU i Voronjež, Čečeni ODLAZE iz Rostova

Režim antiterorističke operacije i dalje je na snazi u Moskvi, a ponedeljak ostaje neradan dan u prestonici

Izvor: K1info/Tanjug

25/06/2023 > 12:45

podeli vest:

Dan u RUSIJI u znaku POVLAČENJA: Vagnerovci NAPUŠTAJU i Voronjež, Čečeni ODLAZE iz Rostova
Foto: Tanjug/AP


Borci ruske privatne vojne formacije Vagner Jevgenija Prigožina danas napuštaju i južni region Rusije Voronjež, izjavio je guverner Aleksander Gusev.

On je napisao na Telegramu da se sve odvija normalno bez incidenata i da plaćeničke vagnerovske snage dovršavaju svoje povlačenje iz Voronješke oblasti, prenela je francuska televizija BFM TV.

- Tranzit jedinica Vagnera preko teritorije Voronješke oblasti se privodi kraju. Teče normalno i bez ikakvih incidenata. A pošto se situacija konačno sredi, ukinućemo uvedena ograničenja. Zahvaljujem svim građanima Voronježa na njihovoj izdržljivosti, snazi i razumevanju, kao i svim uključenim strukturama moći i resorima na koordinisanom radu i profesionalizmu - napisao je Gusev.

Čečenske specijalne snage raspoređene u ruskoj oblasti Rostov da se odupru napredovanju pripadnika grupe Vagner, povlače se, javila je agencija TASS, pozivajući se na komandanta Aptija Alaudinova.

- Specijalne snage Ahmata vraćaju se tamo gde su se ranije borile - rekao je Alaudinov.

U ruskoj oblasti Rostov ukinuta su sva saobraćajna ograničenja, uključujući i na autoputevima, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na lokalne zvaničnike.

- Autobuska i železnička stanica rade u normalnom režimu. Karte su u prodaji, sve destinacije se realizuju po rasporedu - rekao je Sergej Tjurin, zamenik ministra regionalne politike i masovnih komunikacija za Rostovsku oblast.

Režim antiterorističke operacije i dalje je na snazi u Moskvi, dan pošto su pobunjeni pripadnici grupe Vagner zapretili da će upasti u rusku prestonicu, preneo je Gardijan.

Antiteroristički režim je uveden u Moskvi juče, pošto se činilo da snage Vagnera napreduju ka prestonici, a vlasti su tražile od stanovnika da ograniče putovanja.

Moskovske vlasti su saopštile da će neradan dan u ponedeljak ostati na snazi kako bi se ograničilo kretanje po gradu iz bezbednosnih razloga.

Ostavite komentar