Vesti > Svet

OGLASIO se i PRIGOŽIN, potvrdio da je POBUNI kraj: NEĆEMO da prolivamo RUSKU KRV, vraćamo se u BAZE

Prema rečima šefa Vagnera, njegovi borci su stigli na 200 kilometara od Moskve

Izvor: K1info/Tanjug

24/06/2023 > 19:42

podeli vest:

OGLASIO se i PRIGOŽIN, potvrdio da je POBUNI kraj: NEĆEMO da prolivamo RUSKU KRV, vraćamo se u BAZE
Foto: Tanjug/AP


Šef ruske paravojne organizacije Vagner Jevgenij Prigožin rekao je danas da je naredio svojim borcima koji su u konvoju napredovali ka Moskvi, da se okrenu i vrate u svoje baze kako bi se izbeglo krvoproliće.

On je istakao da je zbog razumevanja odgovornosti za nastalu u kojoj sada može "da dođe do prolivanja ruske krvi", odlučio da naredi borcima Vagnera da se vrate u svoje baze, preneo je Rojters.

U audio-poruci koju je objavila njegova pres služba, Prigožin je rekao da su hteli da rasformiraju Vagner i da su zbog toga njegovi borci danas krenuli u pohod pravde.

- Za 24 sata stigli smo na 200 kilometara od Moskve. Za ovo vreme nismo prolili ni jednu jedinu kap krvi naših boraca - naveo je Prigožin.

Prigožin je, kako dodaje britanska agencija, ranije rekao da je "maršem za pravdu" Vagner nameravao da ukloni korumpirane i nesposobne ruske komandante, koje je okrivio za neuspeh u ratu u Ukrajini

Da podsetimo, ova izjava je usledila posle telefonskog razgovora između predsedika Belorusije Aleksandra Lukašenka sa Prigožinom, tokom kojeg je šef Vagnera prihvatio predlog da zaustavi kretanje svojih boraca i preduzme korake za deeskalaciju tenzija.

Iz pres službe predsednika Belorusije naveli su da u ovom trenutku postoji nacrt prihvatljive opcije sa Vagnerom za rešavanje situacije, koja podrazumeva bezbednosne garancije za njegove borce, prenose RIA Novosti.

Kako se navodi, razgovor je obavljen uz saglasnost predsednika Rusije Vladimira Putina.

Ostavite komentar