Vesti > Svet

PRIGOŽIN ZAPRETIO da će KRENUTI NA MOSKVU ako Šojgu i Gerasimov ne dođu u Rostov

Šef Vagnera je, u video snimku u kojem je uputio taj poziv, objavio da se trenutno nalazi u sedištu južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu

Izvor: K1info/Tanjug

24/06/2023 > 07:57

podeli vest:

PRIGOŽIN ZAPRETIO da će KRENUTI NA MOSKVU ako Šojgu i Gerasimov ne dođu u Rostov
Foto: Tanjug/AP


Šef privatne paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin pozvao je danas ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba generala Valerija Gerasimova da dođu u Rostov na Donu na sastanak s njim, i zapretio da će, u suprotnom "krenuti na Moskvu".

Prigožin je, u video snimku u kojem je uputio taj poziv, objavio da se trenutno nalazi u sedištu južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu, prenosi Reuters.

U drugom sminku, koji je objavio pro-Vagnerov Telegram kanal on je snimljen kako sedi između dva generala, od kojih je jedan armijski general-potpukovnik Vladimir Aleksejev, koji je ranije pozivao Prigožina da preispita svoju nameru za svrgne ruski vojni vrh.

- Stigli smo ovde, želimo da primimo načelnika generalštaba i Šojgua -, rekao je Prigožin na snimku. - Ako ne oni dođu, mi ćemo biti ovde, blokiraćemo grad Rostov i krenuti na Moskvu - poručio je Prigožin.

Ostavite komentar