Vesti > Svet

PORUKE neizmerne tuge: PORODICE se sa BOLOM OPRAŠTAJU od NAJDRAŽIH koji su NASTRADALI u podmornici Titan

Oni su nestali u nedelju dok su se spuštali ka olupini Titanika

Izvor: K1info/Tanjug

23/06/2023 > 21:18

podeli vest:

PORUKE neizmerne tuge: PORODICE se sa BOLOM OPRAŠTAJU od NAJDRAŽIH koji su NASTRADALI u podmornici Titan
Foto: screenshot


Ostaci podmornice Titan koja je nestala u nedelju otkrivene u blizini olupine Titanika, a kako su preneli mediji svi putnici su poginuli. Oni su se spuštali ka ovoj olipini, koja se nalazi 3.800 metara pod morem u blizini obale Njufaunlenda u Kanadi.

U njoj su bili britanski milijarder Hamiš Harding, nekadašnji komandant francuske podmornice i poznavalac Titanika Pol-Anri Naržeole, pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin Sulejman i Stokton Raš koji je bio izvršni direktor Ocean Gate kompanije koja upravlja Titanom.

- Danas smo ujedinjeni u tuzi sa drugim porodicama koje su takođe izgubile svoje najmilije na podmornici. Hamiš Harding je bio suprug pun ljubavi i posvećen otac svojim sinovima koje je veoma voleo. Za svoj tim u Action Aviation bio je lider, inspiracija, podrška i živa legenda - saopštila je porodica milijardera Haringa posle vesti o tragediji.

Oglasila se i kompanija Action Aviation čiji je bio predsednik.

- Hamiš je bio jedinstven i obožavali smo ga. Bio je strastveni istraživač bez obzira na teren i živeo je za svoj posao i sledeću avanturu. Ono što je postigao za života je zaista izvanredno. Neka mala uteha je da smo ga izgubili dok je radio ono što je voleo. Ostaje praznina u našim životima koja se nikada neće moći ispuniti. Znamo da bi Hamiš bio izuzetno ponosan da vidi kako su se države, stručnjaci, kolege i prijatelji okupili u potrazi i mi se od srca zahvaljujemo na svim njihovim naporima. U ime porodice i kompanije želeli bismo da ljubazno zatražimo privatnost u ovom neverovatno teškom trenutku - saopštili su.

Harding je u braku sa Lindom Harding dobio sinove Rorija i Džajsa. Imao je i poćerku Loren i posinka Brajana Sasa. Porodica biznismena Šahzade Davuda i njegovog sina Sulejmana poručila je da je preplavljena ljubavlju i podrškom koju je dobila.

- Naše su misli sa žrtvama tragedije koja se prati širom sveta. Kao i kod svake tragedije ovakvih razmera izvlači se najbolje i najgore iz ljudi. Neki daju sve od sebe kako bi uradili nešto dobro i pružili podršku dok drugi koriste te trenutke za ličnu korist. Kako se neko ponaša u takvim okolnostima, otkriva više o svom karakteru, nego o bilo čemu drugom. Porodica je i dalje ganuta ljubavlju i podrškom koju je primila i zahvalna je onima koji su pokazali najbolje od ljudi - saopštila je porodica.

Šahzada je bio pakistansko-britanski biznismen dok je Sulejman pohađao univerzitet u Škotskoj. Šahzada je sarađivao i sa organizacijama koje je osnovao britanski kralj Čarls Treći.

Porodica Pola-Anrija Naržolea, koji je bio stručnjak za Titanik, naglasila je da će ostati upamćen kao jedan od najvećih istraživača morskih dubina u modernoj istoriji.

Foto: screenshot

 

- Kad pomislite na Titanik i sve što danas znamo o brodu pomislićete na njega i njegovo legendarno delo. Ali ono što ćemo pamtiti najviše jeste njegovo veliko srce i neverovatan smisao za humor i koliko je voleo svoju porodicu. Nedostajaće nam danas i svaki dan do kraja naših života - saopštila je porodica.

Među žrtvama je i Stokton Raš koji je bio izvršni direktor kompanije Ocean Gate u čijem vlasništvu se nalazila podmornica Titan.

- Sada verujemo da su naš izvršni direktor Stokton Raš, Šahzada Davud i njegov sin Sulejman Davud, Hamiš Harding i Pol-Anri Naržole, nažalost izgubljeni - saopštila je kompanija.

Ostavite komentar