Vesti > Svet

Da li se to pojavio TRAG? Nastavljena POTRAGA za malom Medlin NESTALOM 2007. godine

Portugalska policija saopštila je da se potraga nastavlja na zahtev nemačkih vlasti i uz pomoć britanskih zvaničnika

Izvor: K1info/Tanjug

23/05/2023 > 13:01

podeli vest:

Da li se to pojavio TRAG? Nastavljena POTRAGA za malom Medlin NESTALOM 2007. godine
Foto: Tnajug/AP Photo/Joao Matos


Portugalska policija danas je, uz pomoć nemačkih i britanskih kolega, počela novu potragu za britanskom devojčicom Medlin Meken, koja je nestala u južnom portugalskom regionu Algarve pre 16 godina.

Između 20 i 30 policajaca, od kojih su neki u uniformi, moglo se videti u oblasti pored brane Arade, oko 50 kilometara od Praja da Luz, gde je trogodišnjakinja poslednji put viđena živa 2007. godine, javio je AP.

Portugalska policija postavila je plavi bazni šator i ogradila područje. 

Foto: Tnajug/AP Photo/Joao Matos

 

Očevici su rekli da je policija počela da pretražuje jutros nešto pre 8.00 sati u oblasti nekoliko kilometara od šatora, a moglo se videti više desetina automobila i policijskih kombija kako stižu u tu oblast.

Portugalska policija saopštila je u ponedeljak da se potraga nastavlja na zahtev nemačkih vlasti i uz pomoć britanskih zvaničnika.

Nemački tužioci u Braunšvajgu naveli su danas da se u Portugaliji trenutno preduzimaju krivične procesne mere u okviru istrage u slučaju Madlen Meken.

Nemački zvaničnici saopštili su sredinom 2020. godine da je 45-godišnji nemački državljanin, koga su mediji identifikovali kao Kristijana Bruknera, koji je bio u Algarveu 2007. godine, osumnjičen u tom slučaju. Brukner je negirao umešanost.

On se trenutno nalazi na izdržavanju sedmogodišnje zatvorske kazne u Nemačkoj zbog silovanja koje je počinio u Portugaliji 2005. godine. On je pod istragom zbog sumnje za ubistvo Meken, ali nije optužen. 

Portugalski tužioci 2022. godine proglasili su Bruknera formalnim osumnjičenim, prenosi BBC.

Očekuje se da će potraga trajati najmanje dva dana ili duže ako bude pronađeno nešto relevantno. Biće to prva velika operacija te vrste od juna 2014. godine, kada je britanskoj policiji data dozvola da pretražuje Praja da Luz, uz pomoć pasa treniranih za pronalaženje tela.

Trogodišnja Medlin iz Rotlija u Lesterširu bila je na odmoru sa porodicom u odmaralištu Ocean club u Praja da Luz, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. maja 2007. godine.

Ranije ovog meseca, porodica Meken, koja nikada nije odustala od potrage za devojčicom, održala je bdenje povodom 16 godina od njenog nestanka.

 

 

 

Ostavite komentar