Vesti > Svet

Da li ste čuli za PUTUJUĆU srpsko-hrvatsko-italijansku BANDU? Da, to postoji, i UHAPŠENA je u Malagi

Iz španske policije navode da su žene obijale brave i ulazile u stanove, a muškarci čuvali stražu

Izvor: K1info

23/04/2023 > 22:13

podeli vest:

Da li ste čuli za PUTUJUĆU srpsko-hrvatsko-italijansku BANDU? Da, to postoji, i UHAPŠENA je u Malagi
Foto: Pexels.com


U južnom španskom gradu Malagi uhapšeno je četvoro ljudi pod sumnjom da su opljačkali ili pokušali da opljačkaju 15 stanova i da pripadaju putujućujoj hrvatsko-srpsko-italijanskoj bandi, saopštila je danas španska policija.

Tokom uskršnjih praznika, kada mnogi odlaze iz svojih stanova, u Malagi je zabeležena serija pokušaja pljački pri čemu su provalnici obijali brave. Policija je za to osumnjičila dve žene i dva muškarca smeštene u jednom hostelu. Žene su obijale brave i ulazile u stanove, a muškarci pazili da neko pritom ne naiđe, navela je policija.

Te četiri neimenovane osobe policija je uhapsila u hostelu i kod njih pronašla alat za obijanje brava, nakit, novac u gotovini i parfeme za koje veruje da su ukradeni. Osumnjičene osobe izvedene su pred istražnog sudiju.

Španija je već godinama na udaru bandi, koje tamošnja policija često naziva "porodičnim klanovima", a čiji pripadnici imaju hrvatske, srpske i italijanske dokumente.

- Stalno se premeštaju iz jednog dela zemlje na drugi i nigde ne borave dugo, što otežava njihovo pronalaženje i privođenje. U tom kratkom vremenu dok su u nekom gradu nastoje da odnesu što veći plen - saopštila je policija.

Šef bande zatim plen prebacuje u zemlje iz kojih dolaze, odnosno odakle su poreklom, dodala je španska policija.

 

      

Ostavite komentar