Vesti > Svet

PREVARANT ojadio 300 Ruskinja za MILIONE! "BRIŽNI DEBELJKO" sve radio po uzoru na FILM, zavodio i kupao se u LUKSUZU

Sve je radio po uzoru na poznati film "Tinder Swindler", koristio je lažna imena i dokumente i "zaradio" desetine miliona rubalja

Izvor: K1info/mondo.rs

27/03/2023 > 19:03

podeli vest:

PREVARANT ojadio 300 Ruskinja za MILIONE! "BRIŽNI DEBELJKO" sve radio po uzoru na FILM, zavodio i kupao se u LUKSUZU
Foto: Freepik.com/Unsplash


Policija u Sankt Peterburgu 1. marta uhapsila je 42-godišnjeg Dmitrija Frolova, poznatijeg kao "Ruski Tinder swindler".

On je uhapšen zbog navodne prevare 300 žena, nakon dojave 31-godišnjakinje koja je tvrdila da je jedna od njegovih žrtava.

Istražitelji veruju da je Frolov putovao Rusijom koristeći lažna imena i dokumente više od 10 godina, živeći luksuznim životom nakon što je prevario oko 300 žena za desetine miliona rubalja, piše britanski Metro.

Prevarant je nazvan ruskim Tinder prevarantom, ali za razliku od svog izraelskog imenjaka, Frolov je ćelav i buckast. Prema ruskim medijima, Frolov je igrao ulogu "slatkog i brižnog debeljka" da zavede žene preko aplikacije za sastanke, gde je u svojoj biografiji napisao: "Umoran sam. Tražim porodicu. Vodim svoj mali biznis." 

 Jedna od njegovih navodnih žrtava je 35-godišnja vlasnica kozmetičkog salona Alina Milennaja iz Volgograda.

Frolov je navodno prevario Alinu za njen trosobni stan, automobi i 500.000 RUB (6.000 evra).

- Njegova tajna je u njegovom samopouzdanju. On razume šta žena želi, koji su joj prioriteti. Ako žena ima dete, on nađe način da se poveže sa njim. On identifikuje slabosti i cilja ih. Takođe je veoma intelektualno razvijen, ljubazan i dobro vaspitan. Ubedio me je da mi je kao poslovnoj ženi potreban automobil premijum klase i nagovorio me da prodam svoj stari. Onda me je ubedio da moram da razmislim o budućnosti svoje ćerke i da kupim veći stan i da to stavim na njegovo ime. Tako sam izgubila šest miliona rubalja i završila praktično na ulici sa uplakanim detetom u naručju - rekla je ona Komsomolskoj pravdi.

Druga navodna žrtva, 50-godišnja Aleksandra Peskova iz Moskve, izjavila je da je razgovarala sa njim duže od bilo koga drugog.

Više od dve godine. Predložio je da napravimo zajednički posao. Umalo da prodam našu porodičnu kuću u blizini Moskve zbog ovoga. Ubedio me je da mu dam svoj Solaris automobil kako bi na kraju mogao da kupi veliko vozilo sa pogonom na sve točkove za prevoz robe - rekla je ona i dodala:

- On je veoma suptilan psiholog. Ako bi žena sumnjala, odmah bi joj dao poklone i obasuo je komplimentima. Na primer, poslao me je na odmor o svom trošku. Imala sam iluziju da je velikodušan, iako je u stvarnosti istovremeno trošio mojih 400.000 rubalja (5.000 evra) koje sam dobila od prodaje automobila.

Istražitelji kažu da je Frolov trošio svoju nepošteno stečenu dobit na iznajmljivanje skupih seoskih kuća i angažovanje šofera da voze njega i njegove ljubavnice u luksuznim automobilima - koji nikada nisu dobili ni evro za svoj rad. Nakon što je nekoliko meseci nizao svoje žrtve, Frolov bi dalje hvatao svoje žrtve u zamku nagoveštavajući brak, zajedničke poslovne poduhvate ili zajedničku kupovinu kuće. 

Frolova najnovija žrtva, koja je želela da ostane anonimna, upoznala ga je preko Tindera, i nakon samo nekoliko sastanaka bila je ubeđena da proda svoj skromni automobil kako bi mogao da joj kupi luksuzniji. 

Ali Frolov je navodno zadržao 6.300 evra od prodaje za sebe i umesto toga pobegao u predgrađe Moskve. Samohrana majka ga je odmah prijavila policiji, koja mu je kasnije ušla u trag i pritvorila ga u vikendici u selu Novinki. 

Alina je rekla Komsomolskoj pravdi: "Već je bio toliko drzak da je mislio da može da se izvuče sa bilo čime. Čak je prevario i one koji nisu imali novca, a žene su mu uzimale kredite. Prevario je rođake svojih ljubavnica.Uživao je u tome, to mu je adrenalin." 

Istražitelji su otkrili da Frolov potiče iz malog grada po imenu Aleksandrov, u Vladimirskoj oblasti. Ranije je osuđivan za krađu i prevaru iz 2000-ih godina.

Vlasti su optužile Frolova za prevaru, a on bi mogao da dobije do šest godina zatvora ako bude osuđen.

 

Ostavite komentar