Vesti > Svet

MOĆI NIKAD DOSTA: Bajden u Irskoj objavio da je ODLUČIO DA SE KANDIDUJE ZA DRUGI MANDAT

Čak se i njegove pristalice pitaju da li je jedan od najstarijih svetskih lidera zaista sposoban za još 4 godine u Beloj kući

Izvor: K1info/Tanjug

15/04/2023 > 08:19

podeli vest:

MOĆI NIKAD DOSTA: Bajden u Irskoj objavio da je ODLUČIO DA SE KANDIDUJE ZA DRUGI MANDAT
Foto: Tanjug/AP


Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je na kraju svoje posete Republici Irskoj da je odlučio da se kandiduje za drugi predsednički mandat i potvrdio da će svoju kandidaturu formalno objaviti "relativno uskoro".

- Objavićemo to relativno brzo, ali samo putovanje u Irsku ojačalo je moj osećaj optimizma u vezi sa onim što se može učiniti - rekao je Bajden  novinarima na kraju svog putovanja u Irsku, prenosi Reuters.

Agencija navodi da su, iako brojne Bajdenove pristalice nisu sigurne da li je 80-godišnji predsednik, jedan od najstarijih svetskih lidera, zaista sposoban da se posveti drugom četvorogodišnjem mandatu u Beloj kući, bliski saradnici i saveznici, daleko od očiju javnosti, već počeli da preduzimaju korake za uspostavljanje infrastrukture kampanje i prikupljanje sredstava.

Bajden bi na kraju drugog predsedničkog mandata imao 86 godina, što je devet godina više u poređenju sa prosečnim životnim vekom muškaraca u SAD.

 

Ostavite komentar

Slaviša Lazić

Gde planira da započne i završi sledeći mandat, na ovom svetu ili onom zagrobnom?

15.04.2023 09:40