Vesti > Svet

Koliko još DECE TREBA DA BUDE UBIJENO? Bajden posle TRAGEDIJE U NEŠVILU pozvao Kongres da ZABRANI JURIŠNO ORUŽJE

28-godišnja godišnja žena juče je, pre nego što je likvidirana, upala u školu sa najmanje dve automatske puške i pištoljem

Izvor: K1info/Tanjug

28/03/2023 > 08:55

podeli vest:

Koliko još DECE TREBA DA BUDE UBIJENO? Bajden posle TRAGEDIJE U NEŠVILU pozvao Kongres da ZABRANI JURIŠNO ORUŽJE
Foto: Tanjug/AP


Posle pucnjave u školi u gradu Nešvilu, država Tenesi i pogibije šest osoba, među njima troje dece, američki predsednik Džozef Bajden pozvao je američki Kongres da usvoji zabranu nošenja vatrenog oružja .

- Moramo učiniti više da zaustavimo nasilje vatrenim oružjem. To rasparčava naše zajednice. Ponovo pozivam Kongres da usvoji zabranu za jurišno oružje - rekao je Bajden u Beloj kući.

Napadač iz Nešvila je 28-godišnja godišnja žena koja je juče, pre nego što je likvidirana, upala u školu sa najmanje dve automatske puške i pištoljem, saopštila je policija.

Foto: Tanjug/AP

 

S obzirom na to da Predstavnički dom američkog Kongresa kontrolišu republikanci, usvajanje bilo kakvog novog zakona o bezbednosti oružja je malo verovatno ove godine, smatraju uticajni kongresmeni.
 

 

- Koliko još dece mora da bude ubijeno pre nego što republikanci u Kongresu usvoje zabranu jurišnog oružja ili uvedu obavezu bezbednog čuvanja oružja - zapitala se tokom  brifinga za novinare portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer.

 

Ostavite komentar