Vesti > Svet

Iza stravičnog napada u BERLINU stoji SRBIN: I žrtve su sa BALKANA

Napadač, koji je državljanin Srbije, je u petak uveče detonirao granatu u ulazu stambene

Izvor: K1info/mondo.rs

27/03/2023 > 11:49

podeli vest:

Iza stravičnog napada u BERLINU stoji SRBIN: I žrtve su sa BALKANA
Foto: Tanjug/AP


Nemačka policija sumnjiči državljanina Srbije (61) za stravičan napad koji se dogodio u petak uveče u Berlinu, u kojem su povređene tri osobe. Policija je ranije saopštila da je napadač u petak uveče detonirao granatu u ulazu stambene zgrade u naselju Rajnikendorf u nemačkoj prestonici i ranio dve žene starosti 42 i 48 godina, kao i 61-godišnjeg muškarca.

- Muškarac povređen u napadu nalazi se u kritičnom stanju, nadamo se da će preživeti. Sumnja se da su motiv za napad neračišćeni ljubavni odnosi jer je Srbin bio u vezi sa napadnutom 42-godišnjakinjom - saopštili su juče iz policije.

Inspektori su naveli da je osumnjičeni, nakon što je aktivirao bombu, izvukao nož i krenuo da ubada žrtve. Muškarac koji se nalazi u kritičnom stanju navodno je novi partner povređene žene, dok je 48-godišnjakinja, koja je takođe povređena u napadu, prijateljica para.

Nakon napada osumnjičeni Srbin je pobegao u dvorište obližnjeg objekta gde je i uhapšen. Mediji prenose da su povređene žene takođe srpske državljanke, dok je povređeni muškarac poreklom iz BiH.

 

Ostavite komentar