Vesti > Svet

ZLOČIN koji je ŠOKIRAO Nemačku: Devojčice od 12 i 13 godina OSUMNJIČENE za UBISTVO vršnjakinje

Zbog ovog slučaja su u gradu Frojdenberg zastave spuštene na pola koplja

Izvor: K1info/Tanjug

14/03/2023 > 18:03

podeli vest:

ZLOČIN koji je ŠOKIRAO Nemačku: Devojčice od 12 i 13 godina OSUMNJIČENE za UBISTVO vršnjakinje
Foto: Tanjug/Roberto Pfeil/dpa via AP


Kako je saopštilo Tužilaštvo, dve devojčice su osumnjičene za ubistvo 12-godišnje učenice koja je pronađena mrtva u šumskom području u zapadnoj Nemačkoj tokom vikenda.

Naime, Luiz je nestala u subotu uveče na putu kući od kuće prijatelja. Njeno telo pronađeno je sledećeg dana u blizini granice pokrajine Rajnland Pfalz i Severne Rajne-Vestfalije.

Ovaj slučaj je šokirao Nemačku. Policija je pronašla njeno telo blizu biciklističke staze u šumi u nedelju. Istraga je utvrdila da je devojčica umrla od posledica ranjavanja nožem, rekao je novinarima tužilac Mario Manvajler, dodajući da još nije pronađeno oružje.

- Smatramo da je ovaj zločin počinilo dvoje dece - rekao je Manvajler.

Nemačka policija je na konferenciji za novinare saopštila da je osumnjičeno dvoje dece iz njenog kruga poznanika. Navodi se da su dve devojke priznale zločin.

Budući da počinioci imaju 12 i 13 godina, ne podležu krivičnom zakonu koji se u Nemačkoj može primeniti na maloletne osobe tek sa navršenih 14 godina. Oni su u nadležnosti Kancelarije za mlade.

Manvajler je naveo da nije bilo dokaza da je neko drugi bio umešan, niti da je bilo seksualnog napada. On nije izneo više detalja o slučaju.

Lokalni mediji preneli su da su počinioci zločina devojčice, što je i tužilac kasnije potvrdio. Stanovnici malog grada Frojdenberga, oko 80 kilometara istočno od Kelna, bili su u šoku i zastave su spuštene na pola koplja.

 

 

Ostavite komentar