Vesti > Svet

Da li je META bila Moskva? Ukrajinski DRON PROBIO rusku odbranu, POGOĐEN Kirejevsk

Mediji prenose da je veličina letelice 290 sa 120 centimetara

Izvor: K1info/blic.rs

26/03/2023 > 17:06

podeli vest:

Da li je META bila Moskva? Ukrajinski DRON PROBIO rusku odbranu, POGOĐEN Kirejevsk
Foto: Wikipedia/Bernhard Gröhl


U oblasti Tula u Rusiji, izvan šireg regiona Moskve, navodno je pao i eksplodirao dron kamikaza.

- Dve osobe su zadobile rane od gelera nakon eksplozije u nedelju u gradu Kirejevsku, oko 220 kilometara južno od Moskve - prenela je novinska agencija TASS pozivajući se na hitne službe, da bi ubrzo stigla vest da je povređeno troje ljudi, a da su oštećene tri stambene zgrade i četiri pomoćna objekta.

Uzrok eksplozije nije bio odmah poznat, ali je ostavila veliki krater, prenosi Rojters. Nađeni ostaci drona, koji su navodno snimljeni, ukazuju da je u pitanju model "tu-141 striž", koji koristi ukrajinska vojska.

- Eksplozija je odjeknula u 15.19 po lokalnom vremenu. Dve žrtve, rođene 2002. i 2006. godine, imaju rane od gelera. Hitne službe su na licu mesta - rekao je predstavnik lokalne hitne službe, a prenosi TASS.

Rečeno je da povrede nisu opasne po život i da na licu mesta rade istražitelji.

- Pala bespilotna letelica bez identifikacionih i službenih oznaka pronađena je na polju udaljenom od stambenih zgrada - navodi se u saopštenju regionalnih snaga bezbednosti.

U saopštenju se tvrdi da na licu mesta rade hitne službe, a da ljudi i infrastruktura nisu ugroženi.

Udaljenost od mesta događaja do Moskve je oko 220 km, a od granice sa Ukrajinom 400 kilometara. Mediji prenose da je dron veličine 290 sa 120 cm, pozivajući se na svoje izvore.

Inače, dron tipa "tu-141" je prošle godine pao u Hrvatskoj, pošto je preleteo više zemalja poletevši iz Ukrajine.

 

Ostavite komentar

Todor

Bravo Ukrajinsko braćo. Stisnite zube i izbacite Putinovih agresora iz vaših kuća. Nek im igra mečka i u Moskvu. Srbija sve više i više izbacuju Ruse iz glave.

26.03.2023 19:45