Vesti > Svet

Baš kao u GTA: UKRAO HELIKOPTER, pa ga onda SLUPAO i POBEGAO

Lopov se ušunjao na aerodrom južno od Sakramenta u Kaliforniji

Izvor: K1info/telegraf.rs

17/03/2023 > 17:28

podeli vest:

Baš kao u GTA: UKRAO HELIKOPTER, pa ga onda SLUPAO i POBEGAO
Foto: Tanjug/Nathaniel Levine/The Sacramento Bee via AP


Jedna nesvakidašnja situacija, dogodila se SAD, tačnije na aerodromu u Sakramentu.

Naime, lopov je upao i pokušao da ukrade helikopter, ači uspeo je samo da teško ošteti nekoliko letelica i potom pobegne. Baš kao u fazonu GTA igrice. Zbog ovog bizarnog slučaja angažovan je i FBI.

Kako javljaju lokalni mediji, neidentifikovana osoba ušunjala se na aerodrom južno od Sakramenta u Kaliforniji i pokušala da startuje četiri helikoptera koja su bila na stajanci, saopštila je policija.

Pošto je uspeo da pokrene jedan helikopter kradljivac je pokušao da poleti, ali se umesto toga slupao i pobegao sa lica mesta.

Helikopter koji je pokušao da ukrade završio je prevrnut na bok, a okolo su se razleteli delovi, čak u krugu od sto metara. Policija je konstatovala da je šteta na letelici totalna, ali da srećom nije bilo povređenih.

Uništeni helikopter pripada lokalnoj čarter kompaniji. U pitanju je multifunkcionalni Bell 407, a u istragu je, s obzirom na to da je uništavanje letelice federalni prekršaj, pored policije uključen i FBI, kao i Savezna administracija za avijaciju (FAA) i Nacionalni odbor za bedbednost saobraćaja.

Pilot koji je u tim trenucima bio na aerodromu izjavio je da problem predstavlja to što ograda nije dovoljno visoka i što objekat nije obezbeđen s dovoljno kamera.

Kako je dodao, njegove kolege su od lokalnih vlasti tražile da se poboljša obezbeđenje aerodroma.

 

 

 

Ostavite komentar