Vesti > Svet

SI IDE KOD PUTINA, sastanak u Moskvi mogao bi da odredi SUDBINU SVETA

Kineski predsednik Si Đinping će boraviti Rusiji od 20. do 22. marta, Susret treba da ojača međisobno poverenje i razumevanje Kine i Rusije

Izvor: K1info/Tanjug

17/03/2023 > 09:45

podeli vest:

SI IDE KOD PUTINA, sastanak u Moskvi mogao bi da odredi SUDBINU SVETA
Foto: Pixabay.com/Tanjug/AP

Kineski predsednik Si Đinping će boraviti u zvaničnoj poseti Rusiji od 20. do 22. marta koja treba da ojača međisobno poverenje i razumevanje Pekinga i Moskve, potvrdilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Si će tokom posete razmeniti mišljenja o važnim međunarodnim i regionalnim pitanjima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom , saopštilo je danas kinesko ministarstvo, prenosi agencija RIA Novosti.

Predstojeća zvanična poseta kineskog predsednika Rusiji dodatno će ojačati međusobno poverenje i razumevanje između Pekinga i Moskve, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin na konferenciji za novinare.

Vang  je istakao da će poseta ojačati i politički temelj prijateljstva dva naroda, koji se prenosi sa generacije na generaciju.

Tokom posete Rusiji, Si Đinping će sa Putinom detaljno razmeniti mišljenja o bilateralnim odnosima i međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa, rekao je diplomata.

On je napomenuo da će poseta doprineti i razvoju obostrano korisne saradnje u različitim oblastima, uključujući inicijativu Jedan pojas, jedan put, kao i Evroazijske ekonomske unije EAEU.

Kremlj je danas saopštio da će kineski predsednik Si Đinping, doputovati 20. marta u državnu posetu Rusiji na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kao rezultat razgovora dva predsednika biće potpisan niz važnih bilateralnih dokumenata, naglašava Kremlj.

 

 

 

Ostavite komentar