Vesti > Svet

Grad SVETLOSTI se pretvorio u grad SMEĆA: Više od 5.600 TONA OTPADA na ulicama Pariza

Radnici gradske čistoće štrajkuju zbog predloga Makronove vlade da se starosna granica za penziju podigne sa 62 na 64 godine

Izvor: K1info/Tanjug

14/03/2023 > 19:31

podeli vest:

Grad SVETLOSTI se pretvorio u grad SMEĆA: Više od 5.600 TONA OTPADA na ulicama Pariza
Foto: Printscreen /Twitter/DW


Prepune kante za smeće, hiljade tona đubreta na ulicama Pariza i neprijatni mirisi, efekat su višednevnog štrajka radnika gradske čistoće u prestonici Francuske, koji su se priključili protestima širom zemlje zbog najavljene reforme penzionog sistema.

Foto: Tanjug/AP/Thomas Padilla

 

- Prljavština privlači pacove i bubašvabe. Ovo je švedski sto za milione pacova kojih u Parizu ima dvostruko više od ljudi - požalio se jedan Parižanin, prenosi portal BFM TV.

Radnici gradske čistoće štrajkuju zbog predloga Makronove vlade da se starosna granica za penziju podigne sa 62 na 64 godine, a štrajk je stvorio probleme ne samo u Parizu, već i u Nantu, Renu i Avru.

Gradske vlasti Pariza su potvrdile da se iz polovine pariskih arondismana smeće ne odnosi već nedelju dana, čak tri lokacije za tretman otpada su blokirane, a četvrta delimično zatvorena i upozoravaju da je više od 5.600 tona otpada na ulicama Pariza.

U 10 okruga koje pokrivaju privatne kompanije za odnošenje smeća, usluga funkcioniše skoro normalno, saopšteno je iz gradske uprave Pariza, ali u nekim izveštajima lokalnih medija se navodi da su aktivisti pokušavali da spreče privatne kompanije da odnose smeće.

 


 

 

Ostavite komentar