Vesti > Svet

PROTESTI u centru PRAGA: Vlada da prestane VOJNO da podržava Ukrajinu, već da gleda kako NAROD ŽIVI

Demostranti su držali transparente sa natpisima kao što su: "Uzimaju od države, daju sebi", "Stop ratu, stop NATO", "Dosta nam je Fiale"

Izvor: K1info/Tanjug

11/03/2023 > 19:44

podeli vest:

PROTESTI u centru PRAGA: Vlada da prestane VOJNO da podržava Ukrajinu, već da gleda kako NAROD ŽIVI
Foto: Tanjug/AP/David Josek


Više hiljada ljudi okupilo se danas na protestima u centru Praga tražeći ostavku vlade Petra Fiale, koja, prema njihovom mišljenju, ne vodi dovoljno računa o ekonomskim problemima zemlje.

Prema rečima Jindržiha Rajhla, vođe nove političke stranke PRO, koja je organizovala demonstracije na Vaclavskim namjestima pod sloganom "Češka protiv bede", "češka vlada treba da brine pre svega o interesima čeških građana", prenosi portal seznam.cz.

PRO, kako je istakao, želi da češka vlada prestane da vojno podržava Ukrajinu i da poziva na mirno rešenje rata u toj zemlji.

Foto: Tanjug/AP/David Josek

 

Organizatori demonstracija su pored toga tražili i slobodu govora na socijalnim mrežama i uvođenje zakonske obaveze medijima da uravnoteženo izveštavaju o svim dešavanjima.

Demostranti su držali transparente sa natpisima kao što su: "Uzimaju od države, daju sebi", "Stop ratu, stop NATO", "Dosta nam je Fiale."

PRO je najavio nove protest za 16. april ako češka vlada ne prihvati njihove zahteve ili ne podnese ostavku.

Ispred Narodnoj muzeja, iznad Vaclavskih namjesti, je organizovan mali kontamiting građana koji su tražili da Češka nastavi da snažno podržava Ukrajinu.

 



 

Ostavite komentar