Vesti > Svet

Dvoje mrtvih u osujećenoj pljački AERODROMA u Čileu: Bili su dobro organizovani i OZBILJNO se pucalo

Pljačkaši su znali da stiže avion iz Majamija s popriličnom sumom

Izvor: K1info/Tanjug

08/03/2023 > 22:19

podeli vest:

Dvoje mrtvih u osujećenoj pljački AERODROMA u Čileu: Bili su dobro organizovani i OZBILJNO se pucalo
Foto: Tanjug/AP


Dve osobe su poginule u osujećenoj višemilionskoj pljački na najvećem čileanskom aerodromu u Santjagu, saopštile su čileanske vlasti.

Snimci koji se dele na društvenim mrežama pokazuju pucnjavu između pljačkaša i zvaničnika čileanske vazduhoplovne agencije (DGAC) ispod aviona LATAM Erlajnsa na međunarodnom aerodromu ''Arturo Merino Benitez'' u Santjagu, preneo je Rojters.

Vlasti su saopštile da su jedan pljačkaš i službenik za bezbednost aerodroma poginuli tokom pokušaja pljačke.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Manuel Monsalve rekao je da je 10 pljačkaša ušlo na aerodrom rano jutros u tri vozila, nakon što su vezali čuvare.

- Došlo je do intenzivne razmene pucnjave - rekao je Monsalve, napominjući da su bezbednosni organi "sprečili dobro organizovanu i naoružanu grupu da izvrši dobro isplaniranu pljačku".

Avion, koji je stigao iz Majamija, nosio je 32,5 miliona dolara, koje je prevozila lokalna kompanija za obezbeđenje.

Generalni direktor DGAC-a, rekao je da nijedan putnik nije bio ugrožen tokom susreta, iako su "pljačkaši imali veliku vatrenu moć da ukradu novac".

Organizovani kriminal u Čileu je u porastu poslednjih godina, uključujući složene pljačke vozova i višemilionske pljačke u glavnoj morskoj luci u zemlji, navodi Rojters.

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar