Vesti > Svet

Grčki premijer TRAŽI OPROŠTAJ OD PORODICA ŽRTAVA: Izvinjenje zbog STRAŠNE ŽELEZNIČKE nesreće

Micotakis je rekao da će pravosuđe brzo istražiti tragediju i utvrditi odgovornost

Izvor: K1info/Tanjug

05/03/2023 > 16:44

podeli vest:

Grčki premijer TRAŽI OPROŠTAJ OD PORODICA ŽRTAVA: Izvinjenje zbog STRAŠNE ŽELEZNIČKE nesreće
Foto: Tanjug/AP


Grčki premijer Kirijakos Micotakis izvinio se i zatražio oproštaj od porodica 57 žrtava zbog strašne železničke nesreće kod Larisa u Grčkoj.

Micotakis je u objavi na društvenim mrežama naveo da duguje svima, ali pre svega porodicama žrtava, veliko izvinjenje, lično, kao i u ime svih onih koji su godinama vladali zemljom, prenosi Katimerini. 

- U Grčkoj 2023. godine nije moguće da se dva voza kreću u suprotnim smerovima na istoj pruzi i da ih niko ne primeti. Ne možemo, ne želimo i ne smemo da se krijemo iza ljudske greške - napisao je grčki premijer. 

Foto: Tanjug/AP/Vaggelis Kousioras

 

Micotakis je napisao da će pravosuđe brzo istražiti tragediju i utvrditi odgovornost, dodajući da će narednih dana nadležni ministar najaviti intervencije da se odmah unapredi bezbednost železnice.

Naglasio je da će zatražiti pomoć Evropske komisije i prijateljskih zemalja u pogledu znanja, kako bi Grčka konačno nabavila moderne vozove. Takođe, rekao je da će predložiti svim stranama da bude formiran specijalni parlamentarni komitet koji će istražiti bolnu istoriju grčkih železnica tokom poslednjih 20 godina. 

Podsetimo, protesti u Grčkoj traju danima, a danas je u Atini došlo do sukoba policije i više hiljada demonstranata, koji su palili kante za smeće i bacali Molotovljeve koktele.

Policija je odgovorila ispaljivanjem suzavca i šok granata i u roku od nekoliko minuta potisnula demonstrante sa trga Sintagma u centru Atine.

U policijskim izveštajima se procenjuje da se na demonstracijama u glavnom gradu Grčke okupilo oko 12.000 ljudi.

 

 


 

 

Ostavite komentar