Vesti > Svet

U sudaru vozova STRADALO 57 osoba, 56 se vodi kao NESTALO: U mrtvačnicu u Larisi stiglo 14 ugljenisanih tela

Spasioci i dalje pretražuju spaljene vagone u potrazi za žrtvama

Autor: K1info/protothema.gr

02/03/2023 > 18:57

podeli vest:

U sudaru vozova STRADALO 57 osoba, 56 se vodi kao NESTALO: U mrtvačnicu u Larisi stiglo 14 ugljenisanih tela
Foto: Tanjug/AP/Vaggelis Kousioras

Prema najnovijim informacijama Vatrogasne službe, broj poginulih u tragičnoj nesreći u Tempiju do sada je dostigao 57, dok je policiji prijavljeno 56 nestalih.

Broj poginulih potvrdila je i šef forenzičke službe Larise, Rubini Leodari. U razgovoru za radio stanicu (Real FM), ona je navela da je danas 14 ugljenisanih tela prebačeno u mrtvačnicu, dok je sedam prebačeno juče.

Ona je dodala i da u mrtvačnicu neprestano stižu kese sa ostacima tela i da njih ima više od 10.

- DNK je uzet sa svakog uda, neki verovatno pripadaju već identifikovanim žrtvama, a neki će potvrditi status nestalih. Imamo informaciju da DNK analize dobro napreduju. Do sada već imamo 14 kompletnih rezultata koji su u procesu identifikacije od strane nadležnog osoblja - reakla je Leodari.

Železničari u Grčkoj danas su održali štrajk zbog sve većeg gneva javnosti prema vlastima. Štrajk je usledilo posle protesta u Atini, Solunu i Larisi.

Foto: Tanjug/AP

 

Spasioci i dalje prolaze kroz spaljene vagone u potrazi za žrtvama. 

 - Ovo je bio najteži trenutak, jer umesto da spasavamo živote, moramo da izvlačimo tela - rekao je spasilac Konstadinos Imanimidis agenciji Rojters.

U Grčkoj je proglašena trodnevna žalost zbog katastrofalne nesreće.

U nedelju će u svim pravoslavnim crkvama u Grčkoj biti održan parastos žrtvama ove nesreće.

Podsetimo, putnički voz sa skoro 400 putnika driektno se sudario sa teretnim vozom u utorak uveče, 28. februara, u Tempiju blizu Larise. Vozovi su se u trenutku nesreće kretali suprotnim smerom, ali na istoj pruzi. U vozu su većinom bili studenti koji su se posle produženog vikenda vraćali svojim obavezama.

Šef stanice u Larisi uhapšen je nekoliko časova posle nesreće.

 

 

Ostavite komentar